Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezvăluiri EVZ. Anchetă explozivă. Funcționari și militari, implicați în rețea internațională. Ultima oră! VIDEO
Dezvăluiri EVZ. Anchetă explozivă. Funcționari și militari, implicați în rețea internațională. Ultima oră! VIDEO

Dezvăluiri EVZ. Anchetă explozivă. Funcționari și militari, implicați în rețea internațională. Ultima oră! VIDEO

O anchetă explozivă a Parchetului Militar vizează mai mulți funcționari publici și militari. Operațiune de amploare a autorităților

Ultima oră! 

Surse din rândul anchetatorilor au confirmat, pentru evz.ro, că, începând cu anul 2019, „persoanele bănuite ar fi achiziționat autoturisme  despre care cunoșteau că provin din săvârșirea unor fapte penale”.

Mai departe, aceștia au solicitat unor terțe persoane falsificarea seriei de şasiu şi a documentelor de identificare ale mașinilor de lux, „în vederea valorificării pe teritoriul României, în scopul obţinerii de profit.”.

Totodată, la cererea cumpărătorilor, „ar fi solicitat și întocmirea de documente specifice falsificate, respectiv card valabilitate inspecţie tehnică periodică şi poliţă de asigurare de răspundere civilă obligatorie, aparent emise de autorităţile bulgare, necesare circulaţiei autovehiculelor înmatriculate în Bulgaria pe drumurile publice din România”.

Știrea inițială

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Prahova desfășoară 7 percheziții în județ, dintre care 5  pe raza municipiului Ploiești și 2 în orașul Plopeni, pe o delegare a Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, anunță Poliția Română.

Din primele informații, acțiunea vizează o grupare specializată în trafic internațional cu auto furate din străinătate.

Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de infracțiuni de înșelăciune, tăinuire, fals și uz fals.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că este vizat și un jandarm din Prahova.

Totodată, din rețea ar face parte și funcționari de la Registrul Auto Român (RAR), dar și de la Serviciul de Înmatriculări.


Exclusiv. Mafia deșeurilor medicale. Ce se ascunde în spatele unei anchete de proporții

Avertisment de la Organizația Mondială a Sănătății. Dacă nu se iau măsuri, vine dezastrul


Polițiști din Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Prahova participă la percheziții,  întrucât sunt suspiciuni legate de infracțiuni de corupție, mai exact luare de mită și dare de mită.

Din informațiile aflate, în exclusivitate de evz.ro, reiese că ancheta a demarat din anul 2019.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE