În Parlament s-a dezbătut prelungit, luni, pe teme legate de buget. Aleșii au stat până la ora 2 noaptea și s-au contrat pe diverse amendamente. Iar discuțiile vor fi reluate astăzi în plenul reunit.

Discuțiile au fost suspendate, în noaptea de luni spre marţi, la ora 2,00. După ce timp de câteva ore au fost prezentate şi supuse votului amendamentele formulate la bugetul Ministerului Dezvoltării. Pentru acest buget au fost formulate cele mai multe amendamente – peste două mii . Multe dintre ele fiind susţinute în plen.

În Parlament s-a dezbătut aprig pe teme legate de buget

În cursul zilei de azi, plenul Legislativului continuă dezbaterile pe anexele proiectului Legii bugetului de stat şi pe proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul în curs. La finalul dezbaterilor, cele două proiecte vor fi supuse votului final al Parlamentului. Astăzi, ședința va fi reluată de la ora 10.00.

Luni seara, senatorii şi deputaţii au votat pe articole proiectul Legii bugetului pe acest an. Nu a fost acceptat niciun amendament la cele 57 de articole ale proiectului de lege, acestea fiind aprobate în forma Guvernului.

Anterior, parlamentarii au votat cele 57 de articole ale proiectului Legii bugetului şi primele două anexe. Nu a fost acceptat niciun amendament, fiind aprobată forma Guvernului.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a susţinut suplimentarea cu 80 milioane lei a bugetului Secretariatului General al Guvernului, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte. În scopul acordării de fonduri pentru reabilitarea de biserici. Amendamentul a fost respins cu 174 de voturi pro, 224 – contra şi 4 abţineri.

Amendamentele celor de la AUR au fost respinse

Au fost respinse şi amendamentele grupului AUR privind suplimentarea sumelor pentru burse acordate elevilor români care studiază materii în limba română în şcolile publice din Ucraina, Republica Serbia, Republica Ungară. Și pentru sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni din comunităţile istorice din jurul graniţelor şi Balcani.

Printre amendamentele respinsea fost şi cel care a vizat alocarea sumei de 50 de milioane de lei pentru reabilitarea Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Capitală.

Astăzi, ședința va fi reluată de la ora 10.00.