Au început dezbaterile pentru bugetul din 2021. Nicio cheltuială în plus nu a fost acceptată. Pe parsursul dezbaterilor, s-a alăturat plenului și Florin Cîțu, pentru a susține proiectul de buget.

Ce a declarat Florin Cîțu

„Fără modestie vă spun că acest buget este cea mai importantă realizare. Este primul buget al unei guvernări de 4 ani. O să mă asigur că o să fie o guvernare de succes care o să se vadă printr-o viață mai bună pt români. Vom reuși doar dacă rămânem uniți și ne concentrăm pe reformă și investiții. Am tratat acest buget cu mare simț de răspundere.

Suntem o coaliție, iar PNL este cel mai mare partid iar eu reprezint PNL în Guvern. Este responsabilitatea mea să ma asigur că pnl se va achita față de electorat. Bugetul are două elemente la care țin foarte mult. Începe reforma în toate cotloanele statului român. Oprim 30 de ani de furt PSD-ist din buget, din bani publici.

A doua reprezintă o declarație dermă că drumul României este în Europa și niciunde altundeva și în NATO. Garantăm românilor reformă și securitate.”, a declarat premierul Florin Cîțu.

În timpul discursului, social democrații vociferau din sală și au intrat în dialog cu premierul. Parlamentarii PSD strigau „Alocații!”. „Vreți alocații, eu credeam că sunt pentru copii, dar văd că le vreți voi. Vreți bani de buzunar”, le-a transmis Florin Cîțu.

Premierul le-a transmis parlamentarilor prezenți la dezbateri că urmează reforma sistemului bugetar.

„Dispare sistemul de sporuri așa cum este el implementat azi. Cel mai importnt este să ne asigurăm că cei care își fac treaba sunt bine remunerați. Vom avea mai puțini oameni în consiliile de administrație”, spune premierul.

Parlamentarii PSD, protest împotriva lui Orban

În timpul dezbaterilor, parlamentarii PSD i-au adus lui Ludovic Orban două păpuși, în semn de protest pentru că nu au fost majorate alocațiile.

„Probabil păpusile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat și păpsușile cu care i-ați confundat pe români și nu vă mai țineți de astfel de comportamente. Mă puneți în situația de a le cere chestorilor să reasigure ordinea în sală. Lăsați circul”, a transmis președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.