Evenimentul Zilei > Actualitate > Ludovic Orban este optimist cu privire la Buget: „Vom reuşi să-l adoptăm”
Ludovic Orban este optimist cu privire la Buget: „Vom reuşi să-l adoptăm”

Ludovic Orban este optimist cu privire la Buget: „Vom reuşi să-l adoptăm”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat luni că în urma ultimelor calcule ale Coaliţiei de guvernare, Bugetul pentru 2021 va fi adoptat conform graficului.

Ludovic Orban este optimist cu privire la Buget: „Vom reuşi să-l adoptăm.” Cu privire la Buget trebuie spus că luni este porgramată prezentarea şi dezbaterea acestuia în plenul Parlamentului. Marţi, 2 martie, este programat votul.

Premierul Florin Cîţu a convocat luni începând la ora 13:00 o şedinţă online la Palatul Victoria. Membrii Executivului vor  discuta ultimele detalii înaintea prezentării și dezbaterii Bugetului. Este vorba despre pregătirea strategiei de contracarare a numeroaselor amendamente pe care PSD le-a anunţat deja pentru Buget.

Ludovic Orban este optimist cu privire la Buget

„Susţinem acest Buget care se bazează pe obiectivele de a pune bazele relansării economice, de a creşte investiţiile publice, de a aloca sume pentru susţinerea companiilor şi a angajaţilor (schema de ajutor HORECA, programele Invest, şomajul tehnic). Sunt măsuri pentru a apăra locurile de muncă şi a susţine companiile.

Guvernul României urmăreşte o creştere a absorbţiei fondurilor europene. Se urmăreşte alocarea de resurse pentru Educaţie şi Sănătate.

Avem două cazuri de persoane care din motive medicale n-ar putea fi prezente.  Am solicitat mobilizarea tuturor parlamentarilor din toate cele 3 grupuri ale coaliţiei, dar şi a celor din grupul minorităţilor. Sunt convins că având mobilizare exemplară, vom reuşi să adoptăm Bugetul în termenul propus.

Susţinere totală pentru Nicuşor Dan

Ludovic Orban, PNL
Ludovic Orban

(n.r. –  despre oferirea mărţişoarelor în pandemia de coronavirus) E 1 Martie, a venit primăvara. Orice doamnă şi domnişoară doreşte să primească o floare şi un mărţişor. Eu nu mai pot fi transmiţător şi de altfel m-am spălat pe mâini cu spirt.

La PUZ… Acolo s-a ajuns la o soluţie pe care noi am susţinut-o. PNL a fost împotriva PUZu coordonatoare de sector. PUZ coordonatoare de sector au fost făcute de primarii PSD, iar avizele au fost date de entităţi guvernamentale în guvernarea PSD.

PUZ al Sectorului 1 nu a fost necesar să-l suspendăm pentru că el nu a fost adoptat. Ne dorim să existe o reglementare urbană corectă, care să răspundă nevoilor cetăţenilor. Vom susţine spaţiile verzi şi orice proiect iniţiat de Primăria Municipiului Bucureşti pe această temă.

În privinţa auditului nu cunosc exact problema. Vom susţine orice proiect serios care să pună ordine în activitatea primăriei”, a declarat Ludovic Orban în faţa jurnaliştilor care i-au adresat întrebări în Parlament.

gov.ro parlament.ro