Ludovic Orban cere întrunirea conducerii coaliției de guvernare. Problema reprezentată de decontarea pentru transportul școlar, de către autorităţile locale, va fi discutată în proxima întâlnire a liderilor politici care fac parte din coaliția de guvernare. Declarația a fost făcută de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. El a menționat că este nevoie ca ministerele implicate trebuie să se grăbească cu elaborarea normelor metodologice de aplicare a legii. Este vorba despre Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației și Ministerul Transporturilor.

Ludovic Orban a participat la o dezbatere pe tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), organizată la Consiliul Judeţean Vrancea. El a aflat și despre problema decontării transportului școlar, dat fiind că nu au fost emise normele de aplicare. Subiectul a fost ridicat de președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

„Avem o mare problemă – decontarea transportului şcolar. Este o chestiune foarte delicată. Legea 226 nu poate fi pusă în aplicare pentru că nu sunt nişte norme. Suntem la stadiul în care eu am discutat cu cei trei – Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educaţiei. Problema este că toată lumea a spus faceţi, decontaţi, adică asumaţi-vă. (…) Legea este în vigoare şi noi, autorităţile publice locale şi judeţene, nu suntem în posibilitatea să decontăm”, a spus Toma. El a subliniat că est vorba de aproximativ 20 de milioane de lei pe an.

Ludovic Orban cere întrunirea conducerii coaliției

În acest context, Ludovic Orban a menţionat că Ministerele Dezvoltării, Transporturilor şi Educaţiei trebuie să se înţeleagă în această problemă.

„Acolo problema este simplă – trebuie emise normele metodologice. Sunt implicate trei entităţi: Ministerul Dezvoltării, Transporturilor şi Ministerul Educaţiei. Ei acolo trebuie să se înţeleagă la bani, cum se zice, mai puţin la proceduri. La prima şedinţă a coaliţiei de guvernare pe care o vom avea, vom discuta acest subiect”, a spus Orban.

Întrunire la Consiliul Județean Vrancea

La Consiliul Județean Vrancea a avut loc o dezbatere pe tema Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). La întrunire au fost invitați președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a precizat că accesarea fondurilor europene va fi o prioritate pentru toate UAT-urile. El a atras atenția că din acest motiv, autoritățile centrale nu trebuie să pună piedici în derularea procedurilor.