Gabriela Firea îl „sancționează” din nou pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

De această dată Firea punctează o decizie luată de primar în lumina evenimentelor recente. Este vorba despre decizia de redeschidere a școlilor.

Conform fostului primar al Capitalei, Nicușor Dan ar fi ordonat „oprirea transportului școlar”, deși școlile vor fi redeschise de luni.

Anunțul redeschiderii școlilor a fost făcut marți seară chiar de președintele Klaus Iohannis. El a prezentat cele trei scenarii după care vor opera unitățile de învățământ.

Gabriela Firea a publicat pe pagina sa de Facebook un document trimis de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, prin care se anunţă că au fost suspendate liniile autobuzelor şcolare care transportau elevii la mai multe şcoli din Bucureşti şi Ilfov.

Gabriela Firea lovește din nou în Nicușor Dan

Gabriela Firea susține că Nicuşor Dan se află în spatele acestei decizii.

„Luni incepe scoala fizic, in sfarsit! A confirmat si K. Iohannis. Ce s-a gandit noul primar al Capitalei? Sa “dea o mânā de ajutor” familiilor din Bucuresti si Ilfov. Asa ca a ordonat oprirea transportului scolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, si prin votul consilierilor generali social-democrati. Da, da, este incredibil! Dar cat se poate de real!

In plus, ca un las, nu-si asuma decizia crunta luata de el personal – sunt martori din primarie si STB -, asa ca a dispus ca anuntul sa fie facut, chipurile, ca o decizie a Asociatiei de dezvoltare pentru transport.

Adica, îi jigneste înca o data pe cetateni! Si asta pentru ca el, chiar el este Presedintele Asociatiei de dezvoltare – ca primar general.

Mai mult, o astfel de hotarare trebuia luata de catre Comitelul Director si AGA, adica ar fi trebuit sa voteze, alaturi de primarul Capitalei, si presedintele CJ Ilfov, si cei 40 de primari ai oraselor si comunelor din Ilfov”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

A declarat și în direct la TV același lucru, dar cu mai multe detalii

Firea a susținut marți seară la Antena3 că Nicușor Dan s-a „ascuns” sub semnătura Asociației de Dezvoltare Intercomunitară. Ea a dezvăluit că votul primarului „atârnă” cel mai greu în astfel de situații.

„Votul primarului general este hotarator, deoarece STB suporta 90% din costul transportului public in regiunea Bucuresti – Ilfov.

Degeaba s-a ascuns sub semnatura conducerii ADI-ului de transport!

Este de notorietate ca primarul general are un vot de aur in Consiliul Director. Vot de aur pe care eu l-am folosit pentru a ajuta elevii iar Nicusor Dan il foloseste impotriva copiilor, a parintilor lor si a familiilor din care provin.

Plus o noua sursa de aglomerare a traficului rutier in zona scolilor.

Dupa ce a blocat construirea Spitalului Metropolitan, a Pasajului Doamna Ghica, a lucrarilor din Prelungirea Ghencea, noul primar al #DrepteiUnite se razbuna si pe copii.

Asta este “noul Bucuresti” clamat in campanie! Asta inseamna “modernizarea” Bucurestiului promisa!”, a spus Firea.