Evenimentul ZileiActualitateDezbaterea zilei. Benzinăriile, noile focare după restricțiile impuse?

Dezbaterea zilei. Benzinăriile, noile focare după restricțiile impuse?

Dezbaterea zilei. Benzinăriile, noile focare după restricțiile impuse?
În ultimele zile, oamenii au fost preocupați să ajungă la rafturile magazinelor, pentru a-și cumpăra cele necesare traiului cotidian.

Problema care i-a marcat pe români în ultimele zile a fost legată de cumpărături. O chestiune banală a devenit extrem de complicată, din cauza măsurilor restrictive impuse de autorități, pentru a limita creșterea cazurilor de infectare. Vineri au fost mari probleme, pentru că multă lume nu a mai apucat să ajungă în magazine înainte de ora 18.00. Astfel că au fost luate cu asalt benzinăriile. De unde oamenii „s-au cârpit” cu lucruri esențiale: apă, sucuri, țigări, chiar și mâncare.

Aglomerație în benzinării. În weekend au fost luate cu asalt hipermarketurile și piețele

A fost haos și sâmbătă, atunci când lume a ieșit la cumpărături încă de dimineață. Pentru a se asigura că vor găsi tot ceea ce au pe listă, oamenii s-au îmbulzit în piețe și centre comerciale. Românii au purtat măștile, dar distanțarea fizică a fost de neevitat, așa cum se anticipa. Chiar și sâmbătă după-amiază era aglomerație în centrele comerciale.

„Guvernul PNL-USR-UDMR a dat ordin să se închidă magazinele la ora 18. Măsura este complet ilogică. Reducând perioada când magazinele sunt deschise crește densitatea de cumpărători pe oră, ceea ce crează aglomerație. După cum se vede și din fotografia alăturată, însă, dacă oamenii nu apucă să-și facă cumpărăturile până la ora 18 aceștia se duc la benzinarii.

Cei de la guvernare sunt complet iresponsabili. Cum să crezi în eficiența și necesitatea masurilor impuse de guvern când nu au nici un sens?
Jos tirania și prostia de la guvernare!” A scris europarlamentarul Cristian Terheș, pe contul de Facebook.

Ce explicații a dat șeful DSU, Raed Arafat

Încercând că explice decizia de-a închide magazinele la ora 18.00, Raed Arafat, ședul DSU, a afirmat. „Dacă am fi lăsat magazinele până la ora 22.00, este interdicția de circulație, înseamnă că e o fractură de logică aici pentru că asta înseamnă că la ora 20.00 trebuie să fie acasă, dar magazinele rămân deschise până la ora 22.00. Asta înseamnă că multă lume va face hârtie şi declarație pe propria răspundere să zică eu mă duc la magazin şi toată măsura atunci scade efectul ei.”

 


Accesează: