Evenimentul Zilei > EVZ Special > Contre între Voiculescu și șefa PNL București. Și-au scos ochii cu rata de infectare Covid
Contre între Voiculescu și șefa PNL București. Și-au scos ochii cu rata de infectare Covid

Contre între Voiculescu și șefa PNL București. Și-au scos ochii cu rata de infectare Covid

Miercuri, ministrul sănătății și șefa PNL București au avut o controversă legată de calculul ratei de incidență Covid-19. Au existat și aluzii la recentul scandal al datelor de la Ministerul Sănătății făcute publice.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susține că nu există „niciun scandal” între el şi deputatul PNL Violeta Alexandru pe tema calculării indicelui de infectare cu noul coronavirus.

Voiculescu: modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm

„O discuţie civilizată e o discuţie civilizată şi atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, nici un ‘scandal’ între doamna Violeta Alexandru şi mine pe tema calculării unui indicator. Este vorba despre o postare şi un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm şi că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acţiunile”, a scris Voiculescu, miercuri, pe Facebook.

Ministrul consideră că „nu există două guverne în lumea asta” care să fi gestionat pandemia la fel. „Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleaşi instrumente şi cu acelaşi succes de când a început şi până astăzi. Unele lucruri se îmbunătăţesc pe parcurs. Asta facem şi noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm şi îmbunătăţim ce e de îmbunătăţit”, precizează ministrul.

Violeta Alexandru i-a reproșat neîncrederea în cifrele oficiale

Deputatul PNL Violeta Alexandru şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au avut un schimb de replici pe Facebook cu privire la statisticile oficiale referitoare la numărul de îmbolnăviri cu COVID-19. Liberala a reproșat membrului USR-PLUS că afirmaţiile sale publice despre neîncrederea în cifre sporesc îngrijorarea. Pe de altă parte, Voiculescu a replicat că „felul inovativ” în care a fost calculată rata de infectare înainte de alegeri i-a ridicat câteva semne de întrebare. Discuţia a fost comentată de mai mulţi utilizatori ai reţelei de socializare, arată Agerpres.

Citește și Iohannis a dat de pământ cu Vlad Voiculescu. „N-a măsluit nimeni cifrele, o exprimare nefericită”