Evenimentul Zilei > Social > Iohannis a dat de pământ cu Vlad Voiculescu. „N-a măsluit nimeni cifrele. O exprimare nefericită”
Iohannis a dat de pământ cu Vlad Voiculescu. „N-a măsluit nimeni cifrele. O exprimare nefericită”

Iohannis a dat de pământ cu Vlad Voiculescu. „N-a măsluit nimeni cifrele. O exprimare nefericită”

Klaus Iohannis a intervenit în scandalul momentului și l-a pus la punct pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Acesta din urmă a acuzat Guvernul Orban că a „măsluit” cifrele pandemiei pentru a se organiza alegeri.

Aflat la Dăbuleni, Klaus Iohannis a avut un mesaj scurt și tăios îndreptat către Vlad Voiculescu. „Nu a măsluit nimeni cifrele. Este o expresie nefericită. Metodele de calcul sunt diferite. Nu a ascuns nimeni date sau informații. Pe vremea lui Tătaru era o formă de calcul. Acum, ministrul Voiculescu a modificat formula și se dau datele care se doresc. Ele au fost corecte”, a anunțat președintele Iohannis.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi fostul ministru al Muncii, din Guvernul Ludovic Orban, Violeta Alexandru, se ceartă pe cifrele pandemiei, pe credibilitate şi modul în care „s-au pierdut” zile pentru a se putea organiza alegeri.

Ce a declarat Violeta Alexandru pe Facebook

„La ce tensiune e în Bucureşti de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declaraţii şi, binenţeles, ce declară.

Oricum, în Bucureşti se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experienţa lor.

Afirmaţii oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile aşa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

Un oraş atât de îngrijorat este un oraş căruia îi scade randamentul. Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje, mai ales oamenilor fără funcţii, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câştig al meu de când am decis să mă implic în viaţa politică”, a scris Violeta Alexandru.

Replica ministrului Sănătății nu a întârziat să apară, comentându-i Violetei Alexandru la postare spunând că „felul inovativ în care a fost calculată incidenţa înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare”.

În acest scandal a intervenit și președintele României, Klaus Iohannis, care a declarat că datele nu au fost măsluite.