Evenimentul Zilei > Social > Crește rata de infectare în Capitală. Îngrijorător la cât s-a ajuns
Crește rata de infectare în Capitală. Îngrijorător la cât s-a ajuns

Crește rata de infectare în Capitală. Îngrijorător la cât s-a ajuns

Rata de infectare la nivelul Capitalei continuă să crească.  Dacă marți era de 6,22, iată că miercuri aceasta a ajuns la la 6,37. Bucureștiul a depășit de marți indicele a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

Rata de infectare comunicată de DSP pentru Capitală a ajuns astăzi la 6,37. În Ilfov înregistrăm cea mai mare rată de infectare din țară cu 7.86. La nivel național, rata de infectare a ajuns la 3.76 la mia de locuitori.

Crește rata de infectare în Capitală. În Capitală, rata de infectare a sărit de 7 de mai multe ori în luna decembrie din 2020. Bucureştiul a mai avut o rată de infectare de peste 6 cazuri la mia de locuitori în intervalul 22 noiembrie 2020 – 1 decembrie 2020 şi în perioada 7 decembrie 2020 – 21 decembrie 2020.

Practic Capitala se află în scenariul roșu și se vorbește tot mai mult despre înăsprirea măsurilor.

Măsuri propuse pentru a reduce numărul de infectări din Bucureşti:

1. În weekend să se limiteze circulaţia la ora 18.00. După ora 18.00 se va putea circula doar cu declaraţie.

2. Poliţia Locală să aibă mai multă putere în această perioadă. Spre exemplu, dacă în weekend poliţia găseşte un bar, club deschis, unde este organizată o petrecere, să îl poată închidă. În prezent, Poliţia Locală nu are acest drept.

3. Mall-urile să aibă restricţii privind numărul de persoane din interior. Pentru moment nu s-a luat o decizie cu privire la acest număr.

4. Circulaţia, restricţionată pe timpul weekendului. Este vorba de o măsură mai drastică, un lockdown de weekend, în care circulaţia cetăţenilor să fie restricţionată.

Totodată, a mai fost discutată reducerea interacţiunii cetăţenilor cu autorităţile, iar oamenii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze pentru tot felul de hârtii.

Măsurile au fost propuse în timpul şedinţei de către autorităţile locale şi secretarul de stat Raed Arafat, iar decizia privind eventualele restricţii este acum la Guvern.

Iohannis: „La București situația e complicată”

„Suntem în valul 3, iar acest val nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val trei e nevoie de respectarea deciziilor. Vom trece și peste acest val 3, sunt foarte îngrijorat, situația este foarte seriaose. Fac un apel la toți românii să respecte restricțiile. Este, probabil, important să spun despre situația din București. Situația este complicată. Pentru București este nevoie de restricții suplimentare. Sper să fie înțelepți și să înțeleagă acest lucru. Restricții sunt necesare unde se formează aglomerații. În special în weekend. Vor trebui schimbate orele de deschidere pentru magazine și mall-uri”, a declarat miercuri președintele Iohannis.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.