Donald Trump va lipsi și la cea de-a patra dezbatere republicană

Donald Trump va lipsi și la cea de-a patra dezbatere republicană Patru candidați rămași în cea de-a patra dezbatere a Partidului Republicam. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cea de-a patra dezbatere prezidențială republicană va aduce cel mai mic număr de candidați de până acum, iar Donald Trump lipsește din nou, Partidul se pregătește pentru viitoarele alegeri din Statele Unite ale Americii.

Miercuri seara va avea loc dezbaterea de la Moody Music Hall de la Universitatea din Alabama. Comitetul Național Republican a anunțat și care sunt cei patru candidați republicani care luptă pentru sprijinul partidului. Donald Trump a decis să nu participe nici la această dezbatere.

Donald Trump evită și cea de-a patra dezbatere a Partidului Republican

Pentru a se califica la cea de-a patra dezbatere, candidații au trebuit să îndeplinească anumite condiții. Aceștia au avut nevoie de cel puțin 6% susținere în două sondaje naționale sau 6% într-un singur sondaj național.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, aceștia au avut nevoie și de două sondaje din patru din statele cu vot anticipat, cum ar fi Iowa, New Hampshire, Nevada și Carolina de Sud.  Toate aceste sondaje trebuie să fie aprobate de Comitetul Național Republican.

De asemenea, aspiranții la Casa Albă aveau nevoie de cel puțin 80.000 de donatori unici. Dintre aceștia, cel puțin 200 trebuiau să provină din 20 de state sau teritorii. Candidații mai trebuiau să semneze un angajament al Comitetului Național Republican prin care promiteau că îl vor susține pe eventualul candidat ales al partidului.

Lista candidaților la Comitetul Național Republican s-a restrâns în cele din urmă la patru persoane

Ron DeSantis. Văzut inițial ca fiind principalul rival pentru Donald Trump, DeSantis a fost blocat într-o luptă politică.

În weekend, mai mulți membri ai personalului s-au despărțit de acesta după ce i-au susținut o mare parte din eforturile lui DeSantis în primele state.

Acest lucru a fost valabil în special în Iowa, unde DeSantis a transferat o parte din personalul de campanie din Florida și unde și-a îndeplinit recent obiectivul de a organiza evenimente în toate cele 99 de orașe.

Lupta lui DeSantis cu Donald Trump pare să fie câștigată de cel din urmă, care a declarat că acțiunea politică a guvernatorului se prăbușește rapid.

Donald Trump, om de afaceri și fost președinte american

Nimrata „Nikki” Haley și lupta pentru a salva America

Nikky Haley. Fostul guvernator al statului Carolina de Sud beneficiază în aceste momente de o atenție sporită. Aceasta și-a orientat campania către politica externă după atacul surprinzător al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.

Haley încearcă să mențină această tendință cu cea de-a patra dezbatere.

În ultimele săptămâni, campania electorală a intrat deseori în polemică cu campania electorală a lui DeSantis. Recent, Nikky Haley i-a criticat efortul de campanie a lui DeSantis, despre care a spus că nu se compară cu ceea ce a realizat ea până în prezent.

Vivek Ramaswamy, omul din spatele „noului vis american”

Vivek Ramaswamy. Noul venit în politică și cel mai tânăr aspirant al Partidului Republican a fost ținta pe scena dezbaterilor a atacurilor privind lipsa sa de experiență.

În timp ce atacurile au ajutat la creșterea fondurilor de campanie ale lui Ramaswamy și la identificarea numelui său în câmpul larg al republicanilor, el s-a luptat să obțină o mare susținere, chiar dacă și-a umplut calendarul de campanie cu zeci de evenimente, în special în Iowa.

Ramaswamy a avut ciocniri aprinse cu Haley în timpul dezbaterilor. Miercuri seară ar putea fi mai multe contre între cei doi. În timpul ultimei dezbateri, Haley l-a jignit pe antreprenor.

Chris Christie își propune să scoată adevărul la iveală

Chris Christie. Fostul Guvernator al statului New Jersey și cel mai vocal critic al lui Trump în cursa pentru 2024, Christie s-a prezentat ca fiind singurul republican dispus să îl înfrunte direct. În lipsa lui Trump la dezbateri, Christie a rămas fără ținta dorită, dar l-a adus totuși în discuție.

În septembrie, Christie a declarat că, dacă Trump va continua să sară peste dezbateri, va merita o nouă poreclă. Acesta merită să primească porecla de „Donald Duck".

Donald Trump a decis să nu participe la aceste dezbateri

Actualul favorit al Partidului Republican lipsește de la a patra dezbatere consecutivă. În loc să meargă în Alabama sau să organizeze propriul eveniment, așa cum a făcut pentru dezbaterile anterioare, Trump organizează o strângere de fonduri de campanie cu ușile închise în Florida.

Trump a declarat că renunță la dezbaterile principale ale partidului pentru că nu dorește să își ridice în sondaje adversarii săi cu un nivel mai scăzut de popularitate prin faptul că se află pe scenă cu ei.

El și campania sa au cerut, de asemenea, Comitetului Național Republican să anuleze restul dezbaterilor și să se concentreze în schimb pe susținerea sa împotriva președintelui Joe Biden.