Evenimentul Zilei > Actualitate > Deveselu se pregătește pentru alegeri, după ce primarul mort a fost reales în funcție. Fiul său candidează pentru un partid rival
Deveselu se pregătește pentru alegeri, după ce primarul mort a fost reales în funcție. Fiul său candidează pentru un partid rival

Deveselu se pregătește pentru alegeri, după ce primarul mort a fost reales în funcție. Fiul său candidează pentru un partid rival

La Deveselu vor fi organizate alegeri, în această lună, după ce, în această localitate, anul trecut, a fost reconfirmat edilul care murise din cauza coronavirusului.

La Deveselu (județul Olt) vor avea loc alegeri anticipate, după ce, anul trecut, locuitorii l-au reales în funcția de primar pe Ion Aliman, cel care murise înaintea procesului electoral.

Cine sunt candidații care vor să ajungă primar la Deveselu

Acum, șase persoane au intrat în lupta pentru desemnarea noului primar. Printre candidați se regăsește și Iulian Aliman, fiul fostului primar, care a decedat. Interesant este că Aliman junior va candida pentru Partidul Național Liberal (PNL), în timp ce tatăl său era membru al Partidului Social Democrat (PSD), conform Antena 3. Conform sursei citate, ceilalți politicieni care râvnesc la funcția de edil al localității Deveselu sunt: Nicolae Dobre (PSD), Luminița Cepan (USR PLUS) Gabriel Braniște (AUR), Marius Sorin Ana (PMP) și Dorel Gorcea (independent).

Alegerile parţiale din comuna Deveselu pentru funcţia de primar se vor desfășura la data de 27 iunie. Anul trecut, după ce au fost anunţate rezultatele parţiale ale alegerilor, oamenii din localiate s-au dus la cimitir, într-o procesiune de felicitare-comemorare a edilului Ion Aliman.

„Am fost să ne felicităm primarul! Dumnezeu să vă odihnească în pace! Astăzi trebuia să fiţi între noi să sărbătorim două evenimente importante! Veţi rămâne veşnic primarul nostru drag”, a fost mesajul transmis la acea vreme pe contul de Facebook de un fost consilier local al primăriei Deveselu.

Ion Aliman a fost răpus de coronavirus, apoi a primit votul cetățenilor

Primarul Ion Aliman s-a stins din viață în luna septembrie a anului trecut, după ce s-a infectat cu coronavirus. El a ajuns la un spital din București, acolo unde a murit la o săptămână după ce a fost testat pozitiv. El a fost ales primar al comunei Deveselu în iunie 2012, apoi a a obţinut un nou mandat în 2016, iar anul trecut a candidat pentru al treilea mandat, din partea PSD.

A primit 1020 de voturi din 1.600. Dar, localnicii au votat un candidat decedat pentru că au vrut ca alegerile să se repete, pentru a da timp celor de la PSD să pregătească un alt candidat.