Evenimentul Zilei > Politica > Putin are motive să tremure. Ce se întâmplă la Deveselu e dincolo de orice imaginație
Putin are motive să tremure. Ce se întâmplă la Deveselu e dincolo de orice imaginație

Putin are motive să tremure. Ce se întâmplă la Deveselu e dincolo de orice imaginație

Ion Aliman, fostul primar al localității Deveselu, mort de COVID-19, nu a fost scos de pe lista de candidați pentru postul de edil. Mai ciudat este că mulți dintre alegători continuă să-l voteze, deși au participat la înmormântare,

Situație incredibilă într-o localitate din județul Olt. Pe lista candidaților la primărie a rămas și numele primarului decedat în urmă cu două săptămâni din cauza COVID-19. Este vorba de localitatea Deveselu, unde este amplasat scutul antirachetă.

Foarte mulți alegători au declarat că au votat cu mortul, motivând că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru ei. Dacă primarul mort decedat va câștiga alegerile, atunci acestea se vor anula și se va organizeza un nou scrutin.

Primar timp de două mandate

Ion Aliman, care candida pentru al treilea mandat, a câştigat pentru prima dată alegerile în 2012. Iar în 2016 a obținut un nou mandat. Comuna s-a dezvoltat foarte mult în mandatele primarului care a fost comandant de vas, el fiind apreciat de localnici.

„Am votat mortul, că a fost primar bun”

Primarul, în vârstă de 56 de ani, a fost răpus de Covid-19 în urmă cu două săptămâni. Buletinele de vot erau deja tipărite și numele acestuia nu mai putea fi șters. De altfel, peste tot în comună se află afișe cu chipul primarului, chiar și pe sediul primăriei.

Unii dintre localnici au recunoscut cinstit că au votat cu primarul mort. Au găsit și argumente pentru a-și motiva această decizie.

Nu se feresc să spună că au pus ștampila pe fostul edil.

„- Cum să-l votați, dacă e mort?

– Păi dacă e legea… noi nu am făcut-o, ne-a dat-o cel de sus. L-am votat că pentru noi a fost un primar adevărat”, a spus o localnică.

„Am votat mortul, că a fost primar bun”, a precizat un alt localnic.

Unele persoane au recunoscut că situația este inedită. Înțeleg foarte bine  că nu este normal să votezi pe cineva care nu-și mai poate exercita mandatul.

Chiar dacă au fost depuse contestaţii la biroul electoral pentru refacerea buletinului de vot, nu s-a schimbat nimic. Și cum mulți fac abstracție de faptul că primarul Ion Aliman a murit încă de joi, 7 septembrie 2020.e foarte posibil ca la Deveselu să fie organizate noi alegeri locale, potrivit cancan.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: