Un procuror DNA a solicitat administrației publice locale o serie de documente în legătură cu imobilele construite pe strada Boema din Timișoara, unde au case inclusiv cei doi copii ai primarului. Se investighează faptul că terenul respectiv ar fi fost parcelat ilegal. Potrivit documentelor intrate în posesia Pressalert.ro, pe documentele depuse la primărie pentru avizare în vederea construcției casei de către Andreea Robu, la data de 20 septembrie 2017, la observații, funcționara care le-a preluat a notat ”înreg. la insist. (înregistrat la insistențe, n.a.), lipsă aviz unic, aviz tehn. aquatim, aviz tehn, enel, cf drum, adev, den, stradă și nr.poștal, constr,, casă în regim P+1E și împrejmuire”. De asemenea, la cererea depusă tot atunci de Raul Robu, angajata a notat la observații lipsa acelorași documente.  Pe un alt document a notat ”înreg. la pres.” (înregistrat la presiune, n.a), mai arată sursa citată.

Un dezvoltator imobiliar construiește mai multe case înșiruite pe str. Boema, iar două dintre acestea vor fi ale copiilor familiei Robu. Procurorii de la DNA au descins, luni, 10 iunie, la sediul primăriei și au solicitat mai multe documente de la Direcția de Urbanism, care au stat la baza emiterii unor autorizații și certificate, printre care și cele care au legătură cu un șantier pentru mai multe case din sudul Timișoarei, între care se află și două imobile ce vor reveni copiilor edilului-șef, ridicate pe un teren donat de Robu și soția sa, în 2017 celor doi.

”Presupun că cineva a făcut o reclamație, că de ce m-ar mira să se întâmple așa. Totul este corect. Eu le-am atras atenția în mod special când a venit documentația, să nu cumva să greșească cu ceva. Toate interpretările, acolo unde este loc de interpretări, să fie făcute în defavoarea lor și nicidecum să riscăm să vină cineva ulterior și să acuze vreo favorizare”, a declarat Robu, la momentul respectiv. (Sursa foto: Pressalert.ro)