Evenimentul Zilei > Social > Descoperire senzațională a oamenilor de știință. Cum pot fi ucise celulele de cancer
Descoperire senzațională a oamenilor de știință. Cum pot fi ucise celulele de cancer

Descoperire senzațională a oamenilor de știință. Cum pot fi ucise celulele de cancer

Rezultate remarcabile obținute de un studiu al oamenilor de știință australieni - lipsa gravitației ucide cancerul.

Descoperire uriașă în lupta împotriva cancerului.  Celulele canceroase sunt ucise de lipsa gravitației, este una din concluziile experimentului făcut de oamenii de știință de la Universitatea de Tehnologie Sydney.

În lipsa unui tratament, 80 până la 90 % dintre celulele maligne au murit după o singură zi în condiții de microgravitație, în timpul experimentelor făcute pe Pământ. Rezultatele au fost obținute de cercetătorii australieni în cazul a patru tipuri de cancer, și anume cancer de sân, ovare, plămâni și nas.

Multe persoane din jurul meu s-au îmbolnăvit de cancer și acest fapt m-a motivat să studiez celulele canceroase,” a declarat Joshua Chou, specialist în ingineria biomedicală la Universitatea de Tehnologie Sydney, potrivit digi24.ro

El a declarat că ideea de a testa comportamentul celulelor canceroase în spațiu i-a venit după ce a coordonat un studiu privind prevenirea pierderii de țesut osos în spațiu.

Este imposibil să creăm un tratament tip <glonț de argint> pentru cancer și asta pentru că această boală diferă în funcție de pacient, iar oamenii reacționează diferit. Însă, vreau să știu dacă au ceva în comun aceste tipuri de cancer. Acesta este motivul pentru care le-am pus în condiții de microgravitație,” a explicat omul de știință.

Descoperirea a fost uimitoare, următorul pas fiind studierea acestui efect uimitor pe Stația Spațială.

„Am luat patru tipuri diferite de celule canceroase din diferite părți ale corpului – sân, ovare, plămâni și nas – și le-am pus în condiții de microgravitație. Astfel am descoperit că în 24 de ore, 80-90% din aceste celule canceroase au murit,” a spus specialistul.