Evenimentul Zilei > Economie > DEMISIE într-o companie de TOP
DEMISIE într-o companie de TOP

DEMISIE într-o companie de TOP

După numai 6 luni de conducere a companiei UBER, şeful acesteia, Jeff Jones a decis să renunţe la poziţia sa.

În perioada de 6 luni în care a fost la conducere au existat foarte multe evenimente, de obicei negative, cum ar fi mai multe acuzaţii de hărţuire sexuală sau procesul intentat de către Waymo, secţia de maşini autonome a Alphabet.

Se spune că această demisie a plecat de la iniţiativa executivilor Uber din cauza controverselor în care compania a fost implicată.

O campanie care şi-a lăsat amprenta asupra companiei Uber a fost “#DeleteUber”, care a determinat o mare parte din utilizatorii Uber să renunţe la serviciile oferite de aceştia, plecând de la premisa că ar profita de politicile imorale ale preşedintelui Trump.

Un alt incident major în care a fost prinsă compania Uber este cel al acuzaţiilor de hărţuire sexuală. Foarte mulţi angajaţi s-au plâns în legătură cu astfel de lucruri, dar şefii companiei i-ar fi ignorat complet.

Alphabet a dat în judecată Uber sub acuzaţia că ar fura tehnologii secrete prin intermediul Otto, o unitate specializată în tehnologii.

Jeff Jones nu e singurul caz de demisie întâlnit în cadrul companiilor de top. În luna Februarie a plecat şi vicepreşedintele Google, Amit Singhal.