Responsabilul cu digitalizarea sistemului de învățământ a renunțat la post. El demisionat din Ministerul Educației.

Subsecretarul de stat Jean Badea, și-a anunțat demisia din funcție după doar cinci luni de la numirea în funcție. El a fost desemnat responsabil cu digitalizare în Educației și este autorul Strategiei SmartEdu.

Jean Badea a confirmat că și-a dat demisia din funcția pe care a deținut-o.

„Astăzi în colegiul Ministerului am anunțat faptul că mi-am depus mandatul și domnul ministru mi-a propus ca să rămân consilier la cabinetul dumnealui și să mă ocup în continuare de digitalizare”, a spus Jean Badea, conform Edupedu.ro.

Responsabilul cu digitalizarea a renunțat la post

A motivat că a decis să renunțe la funcție pentru că nu a fost consultat în legătură reforma propusă prin PNRR.

„Nu știu cine va prelua (funcția – n.red.). De altfel, ca să fiu onest, faptul că în PNRR se propune o reformă în ceea ce privește digitalizarea educației, iar timp de două luni, cât au existat consultări, eu nu am fost întrebat, nici eu nici cei 8 coordonatori care au lucrat la document, am perceput lucrul acesta ca pe un mesaj. Demisia este rezultatul acestui mesaj pe care l-am perceput”, a declarat Jean Badea pentru Edupedu.ro.

Numit în funcție datorită apartenenței sale politice, membru PNL, Jan Badea a renunțat la carnetul de membru. El a lucrat în Minister ca expert, fără să se mai bucure de susținere politică.

„Am preferat să activez mai degrabă ca expert, decât ca membru al unui partid politic. Deci, în acest moment nu sunt membru al nici unui partid politic și nici nu mai doresc”, a afirmat fostul subsecretar de stat.

Jean Badea se întoarce la Inspectoratul Școlar

Jean Badea a precizat că urmează să revină în Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Acesta a precizat că va ocupa postul de șef serviciu informatizare, pe care l-a ocupat în urma unui concurs.

„Mă voi întoarce la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Acolo unde ocup prin concurs funcția de șef serviciu informatizare. Voi continua activitatea și voi încerca să mă implic și în alte proiecte de construcție, care nu vizează politicul sau administrația central”, a precizat Jean Badea.