În urmă cu un an, cei doi patroni au înaintat o promoție online cu plata în avans. Acțiunea a avut un succes răsunător, iar circa 20.000 de persoane au cumpărat vouchere în valoare de 50 de milioane de baht thailandezi, aproximativ 1,5 milioane de euro, relatează BBC.

Erau vândute meniuri cu fructe de mare pentru zece persoane cu suma de circa 25 de euro, un preț mult mai scăzut decât cel normal.

Primii clienți care au cumpărat voucherele chiar au beneficiat de ofertă, dar ulterior s-a făcut o listă de așteptare care s-a întins pe o perioadă de mai multe luni.

Însă, valul de cereri i-a epuizat pe cei doi proprietari și au fost, astfel, forțați să închidă restaurantul. Apichart Bowornbancharak și Prapassorn Bowornbancha sunt cei doi proprietari ai restaurantului, afacere în urma căreia au fost condamnați la câte 1.446 de ani de închisoare fiecare, pentru fraudarea clienților.

Cei doi patroni au fost arestați după ce sute de oameni au despus plângeri împotriva lor. Apichart Bowornbancharak și Prapassorn Bowornbancha au înapoiat o parte din banii încasați pe acele vouchere, însă cei mai mulți dintre clienți au rămas cu buza umflată.

Așadar, ambii patroni au fost arestați pentru fraudă prin promoții false și au fost găsiți vinovați pentru 723 de fapte, fiind condamnați la câte 1.446 de ani de închisoare.

Proprietarii și-au recunoscut faptele, iar sentințele lor au jost înjumătățite, adică 723 de ani. În Thailanda, cei care sunt găsiți vinovați pentru fraudă sunt condamnați la o pedeapsă de extrem de mare in cauza numărului mare de plângeri, însă legislația thailandeză limitează închisoarea pentru această faptă la 20 de ani, atât cât vor sta după gratii și cei doi patroni.

În 2017, o instanță thailandeză a condamnat o altă persoană vinovată de fraudă la peste 13.000 de ani de închisoare. Un bărbat a fost condamnat la peste 13 mii de ani de închisoare pentru înşelăciune. Mai exact, a fost condamnat la 13.275 de ani de închisoare.

În 2017, o instanță thailandeză a condamnat o altă persoană vinovată de fraudă la peste 13.000 de ani de închisoare. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru că a pregtit o schemă piramidală cu care a convins 40 de mii de oameni să vireze companiilor sale peste 160 de milioane de dolari. Acesta și-a recunoscut escrocheria, iar magistrații i-au redus pedeaspa la 6.637 de ani și șase luni.

Escrocul a fost judecat pentru 2.653 de capete de acuzare formulate pentru fraudă și pentru împrumuturi ilicite. Însă, legea prevede un termen de maximum 10 ani pentru fiecare dintre cele două infracțiuni pentru care a fost pus sub acuzare.