Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie şocantă! Părinţii care şi-au „vândut“ fetiţa unui vecin, „ iertaţi şi răsplătiţi“ cu o sumă frumuşică de Judecătoria Iaşi
Decizie şocantă! Părinţii care şi-au „vândut“ fetiţa unui vecin, „ iertaţi şi răsplătiţi“ cu o sumă frumuşică de Judecătoria Iaşi

Decizie şocantă! Părinţii care şi-au „vândut“ fetiţa unui vecin, „ iertaţi şi răsplătiţi“ cu o sumă frumuşică de Judecătoria Iaşi

Decizie imposibil de acceptat într-o societate care se crede evoluată şi europeană. Judecătoria Iaşi a decis ca fetiţa care a fost abuzată sexul de un vecin când avea 10 ani, să primească daune morale de 22.000 de euro. Conform legii, banii ar urma să intre în posesia părinţilor ei, ca reprezentanţi direcţi, însă care, potrivit magistraţilor, au ştiut şi au acceptat abuzurile sexuale.

Fetiţţa de 10 ani a fost abuzată sexual de un vecin. Nenorocorea  era cunoscută atât de mamă, cât şi de tată, care nu au făcut nimic pentru a le împiedica, notează Ziarul de Iaşi. Aşadar, judecătorii au decis ca minora să primească daune de 22.000 de euro pentru suferinţele sale. Însă banii vor ajunge la părinţi, care nu au fost decăzuţi din drepturi. Tatăl e alcoolic, iar mama nu are „autoritate suficientă în familie“, spun judecătorii.

Povestea tristă a fetiţei

Un bărbat de 72 de ani, a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare în acest caz, sedinţa nefiind definitivă. Acesta ar fi comis faptele în anul 2013, pe când vizita frecvent familia din care face parte şi minora. Profitând de prietenia cu părinţii copilei, individul a chemat minora la el de mai multe ori „unde a sărutat-o pe gură cu limba, a mângâiat-o pe corp, pe sâni, uneori i-a pipăit şi organele genitale, altă dată chiar inculpatul a mers acasă la persoana vătămată, unde a sărutat-o pe gură”, după cum au arătat judecătorii. 

Judecătorii mai arată cum la un moment dat, individul s-ar fi îmbătat şi a sărutat-o cu forţa pe copilă, acesteia făcându-i-se rău şi vomitând. Fetiţa a povestit părinţilor ce a păţit, însă aceştia nu au făcut nimic.

Copila provine dintr-o familie dezorganizată, cu numeroase probleme. Tatăl acesteia este cunoscut pentru consumul frecvent şi exagerat de alcool şi pentru internările la psihiatrie, iar mama sa nu are autoritate suficientă în familie, existând numeroase certuri între părinţi, după cum au concluzionat chiar judecătorii.