Evenimentul ZileiSocialDe ce să nu faci tratament pentru hipertensiune vara. „Crește riscul de infarct miocardic”. Informații utile pentru cardiaci

De ce să nu faci tratament pentru hipertensiune vara. „Crește riscul de infarct miocardic”. Informații utile pentru cardiaci

De ce să nu faci tratament pentru hipertensiune vara. „Crește riscul de infarct miocardic”. Informații utile pentru cardiaci
Specialiștii au declarat că tratamentul pentru hipertensiune nu trebuie făcut vara. Disconfortul cauzat de căldură este periculos pentru cardiaci, iar riscul de infarct miocardic este extrem de ridicat.

Tratamentul pentru hipertensiune, vara, trebuie modificat sau exclus. Disconfortul cauzat de căldură este resimțit la cote maxime de cardiaci, care se confruntă cu variații de tensiune, tulburări de ritm cardiac, dar și un risc crescut de infarct miocardic.

Hipertensivii trebuie să elimile din medicamente vara pentru că organismul riscă să se transforme în „otravă.” „Pentru a scădea natural tensiunea arterială, corpul apelează la vasodilatație periferică și transpirație. Dacă acest efect se suprapune peste cel al medicației antihiperensive, se ajunge la stări de rău precum amețeală, slăbiciune sau leșin”, a declarat cardiologul Luminița Iliuță.

Cardiacii riscă să facă infarct în zilele extrem de călduroase, iar temperaturile ridicate duc la pierderea mineralelor care asigură funcția normală a inimii (potasiu și magneziu).

Risc de infarct mai mare vara

„Deshidratarea și scăderea tensiunii arteriale se asociază cu o creștere a ritmului cardiac, periculos atât pentru persoanele sănătoase (care pot suferi leșinuri), dar mai ales pentru cei suferinzi de afecțiuni coronariene (depuneri de colesterol la nivelul arterelor care hrănesc inima).

Sursa: arhiva EVZ

Lovitura de grație data de căldură pacienților bolnavi de inimă este, de departe, infarctul. „Dacă inima are deja depuneri de colesterol, orice efort suplimentar asociat cu deshidraterea și oboseala crește riscul de infarct miocardic. Senzația de „prea cald”, de sufocare și de durere intensă în piept sunt câteva dintre simptomele care pot anunța un posibil infarct”, subliniază medicul.

Sfaturile cardiologilor

Medicii au oferit și o serie de sfaturi pentru zilele călduroase:

1. Programați un consult cardiologic la începutul sezonului cald pentru adaptarea schemei terapeutice.
2. Beți minimum 2,5 -3 litri de lichide în 24 ore (apă, ceai, suc natural de fructe, supe, ciorbe). Evitați cafeaua în cantități mari (o ceșcuță/zi), ceaiul negru sau verde și alcoolul.
3. Consumați cu prioritate alimente slab calorice (legume și fructe), bogate în vitamine și săruri minerale. 4. De asemenea, consumați alimente bogate în minerale (potasiu, magneziu) cum sunt: legumele cu frunză verde, bananele, roșiile, kiwi, fasolea boabe.
5. Atenție la soare! Evitați să ieșiti din casă la orele de vârf și să faceți plimbări prea lungi pe căldură.
6. Faceți mișcare în fiecare zi, dimineața și seara pe răcoare. Alegeți sporturile de interior sau înotul, potrivit Doctorulzilei.


Accesează: