Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce să cumperi electrocasnice second-hand? Poți economisi cu adevărat bani!
De ce să cumperi electrocasnice second-hand? Poți economisi cu adevărat bani!

De ce să cumperi electrocasnice second-hand? Poți economisi cu adevărat bani!

La fel ca și în cazul altor categorii de produse, românii au început să se orienteze către piața electrocasnicelor second-hand.

La fel cum cumpără mașini sau telefoane la mâna a doua pentru a beneficia de un preț mai bun, consumatorii au început să facă astfel de alegeri și atunci când vine vorba de un frigider, un congelator, o mașină de spălat și așa mai departe.

Cele mai căutate sunt electrocasnicele second hand de firmă, care încă au garanție.

Electrocasnicele second-hand sunt cu 30-70% mai ieftine decât produsele noi

În ultimii ani, a apărut o tendință a oamenilor de a cumpăra electrocasnice second-hand. Aceasta este în creștere, pentru că are o serie de avantaje. Există site-uri web prin care se vând aparate electronice și electrocasnice second-hand, unde cumpărătorii pot intra în contact cu vânzătorii. Pe aceste platforme sunt anunțuri cu o gamă largă de produse folosite, care au prețuri mici.

Oamenii care cumpără mașini de spălat SH vor să facă economie, dar deseori se orientează către produse de brand, care sunt recondiționate și care nu consumă mult. Multe dintre electrocasnicele second-hand sunt cu 30-70% mai ieftine decât produsele noi. Astfel de echipamente pot avea uneori garanție și pot fi livrate gratuit la adresa clientului.

De ce să cumperi o mașină de spălat second-hand?

Oamenii care cumpără o mașină de spălat second-hand țin cont de prețul avantajos, dar sunt atenți și la starea generală a produsului. Ei sunt încântați de acest câștig potențial în momentul achiziției, mai ales dacă și calitatea mașinii de spălat este bună. În cazul produselor folosite trebuie pe cât posibil evitate defectele ascunse, pentru a nu plăti mai târziu bani pentru lucrările de reparații.

O mașină de spălat este necesară în viața de zi cu zi, dar trebuie să reziste în timp. Prin urmare, apare necesitatea de a alege un model de calitate, nu doar un produs la un preț de chilipir.

Cele mai importante lucruri de verificat la mașina de spălat:

 Prețul unui aparat electrocasnic scade considerabil la revânzarea acestuia. Prin urmare, mașina de spălat folosită va avea un preț destul de avantajos.

 Există diferite tipuri de mașini de spălat, din care trebuie ales modelul potrivit. Unele sunt cu încărcare orizontală, altele sunt cu încărcare verticală.

 Înclinați mașina de spălat pentru a verifica toate elementele sale – amortizoarele, furtunul. Solicitați verificarea celor mai importante piese (rulmenți, motor, tobă de oțel) unui specialist de la un service mașini de spălat.

 Verificați starea tamburului, sertarul de detergenți și garnitura din cauciuc de la hublou.

 Dacă este posibil, puneți mașina de spălat în priză pentru a verifica blocarea ușii, funcționarea ei. Încercați un program de spălare pentru a vedea și aportul de apă.

Clasa energetică este un element esențial de luat în calcul la cumpărarea produsului, pentru a cunoaște nivelul de consum și pentru a economisi energie. Când cumperi o mașină de spălat second-hand și nu are eticheta energetică, este mai dificil de aflat care este consumul real al dispozitivului.

În unele cazuri, poate exista și o diferență de performanță energetică între un produs nou și unul second-hand. Înainte de a achiziționa un produs, este indicat să efectuezi o căutare pe Internet, pentru a citi referințe despre produs și pentru a afla informații despre performanța energetică a acestuia.