Evenimentul Zilei > Social > De ce nu pot păcătoșii să se împărtășească. „Bețivii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu”
De ce nu pot păcătoșii să se împărtășească. „Bețivii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu”

De ce nu pot păcătoșii să se împărtășească. „Bețivii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu”

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, a explicat ce se întâmplă cu păcătoșii atunci când se împărășesc și ce nu poate ierta Dumnezeu.

Sfânta Împărtășanie face parte din cele șapte Sfinte Taine ale bisericii ortodoxe. Aceasta a fost săvârșită pentru prima dată de către Iisus Hristos la Cina cea de Taină. Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, a declarat că păcătoșii și bețivii nu vor fi împărtășiti și că nu vor avea parte de „Împărăția” lui Dumnezeu.

„Tot ce este în afara legii lui Dumnezeu se numește păcat sau fărădelege, dar cele care sunt opritoare sau păcate de moarte, care ne opresc categoric de a lua din potir sunt acestea: în primul rând desfrânarea și aici începem de la păcatul onaniei sau masturbării, cum se spune, până la ultimele forme de desfrâu evoluate sau supra avansate de om; după aceea nu ne dă voie să împărtășim păcatul hulei (tot ce vorbești rău împotriva sfinților, a lui Dumnezeu, împotriva Proniei divine, adică împotriva adevărului divin). Cineva a spus: „De ce trebuie să se supere Dumenzeu dacă noi greșim?” Și în majestatea divină este la fel ca în justiția lumească, ai călcat o lege, ți se aplică un articol din Codul Penal, ai călcat o poruncă a lui Dumnezeu, vei fi întrebat de ea: să nu furi, să nu ucizi, să nu mărturisești strâmb, să nu râvnești ce-i cu vicleșug la altul, să cinstești ziua duminicii, să-ți cinstești părinții și așa mai departe.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, la BZI LIVE.

sursa foto. Hepta

Cele mai grave păcate

El a mai spus că două păcate foarte grave sunt fumatul și alcoolul.

„După hulă mai intră păcatul beției și avem scris la Matei: „Bețivii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.” Avem păcatul fumatului și unii au zis: „Unde scrie că dacă fumezi n-ai voie să te împărtășești?” Și eu le-am explicat: „Nu am nimic împotriva țigărilor dumneavoastră, dar trei zile când v-ați împărtășit și trei zile după Hristos nu suportă să stea în fum. El nu este carne la afumat, El este carne dumnezeiască și pâine dumnezeiască și trebuie să stea într-un corp curat și sănătos.” Părintele Cleopa avea o glumiță: „Dragul tatei, dacă era nevoie omul să fumeze, îi punea un hogeac în cap, adică să aibă pe unde ieși fumul.” Dar explicat teologic și științific, păcatul fumatului este distrugerea lentă a sănătății.”, a mai spus părintele Calistrat Chifan.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: