Evenimentul ZileiSocialDe ce dorm oamenii mai prost în ultima vreme. Canicula „ne afectează şi somnul”. Care este explicația

De ce dorm oamenii mai prost în ultima vreme. Canicula „ne afectează şi somnul”. Care este explicația

De ce dorm oamenii mai prost în ultima vreme. Canicula „ne afectează şi somnul”. Care este explicația
Specialiștii au declarat că oamenii dorm din ce în ce mai puțin sau mai prost din cauza temperaturilor ridicate. Canicula afectează somnul, dar și starea de spirit.

Oamenii dorm din ce în ce mai puțin din cauza temperaturilor ridicate. Specialiștii au declarat că somnul este afectat și că unele persoane pierd 40 de ore de somn anual din cauza căldurii.

Un studiu a demonstrat că persoanele devin mai stresate, mai agitate din cauza temperaturilor. Cercetarea se bazează pe date de la 47.000 de oameni din 68 de ţări. Persoanele au purtat brăţări speciale pentru a le fi monitorizată calitatea somnului, temperatura şi clima locală.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Oamenii dorm mai puţin de când au crescut temperaturile”, spune Kelton Minor, autor al studiului şi doctorand la Universitatea din Copenhaga.

sursa foto: echilibrultau.ro

Temperaturile vor continua să crească, iar numărul de ore de somn pierdute per persoană va creşte la circa 50-58 pe an, în funcţie de abilitatea fiecărui guvern de a veni cu măsuri împotriva încălzirii globale.
„Orice ce ne afectează echilibrul general, ne afectează şi somnul”, consideră Roger Godbout, profesor la Universitatea din Montreal şi director la o clinică ce studiază somnul.

Căldura perturbă somnul

Persoanele care dorm cel mai prost sunt cele în vârstă, femeile sau care stau prost cu banii. Și oamenii fără aer condiționat au parte de un somn zbuciumat.

Temperatura ideală pentru somn este în jur 15-19 grade Celsius, potrivit Mediafax.

Un specialist a declarat că cel mai important lucru înainte de culcare este să te asiguri că îți scazi ritmul cardiac și temperatura. Pentru acesta din urmă, Wilson recomandă să vă odihniți picioarele pe o sticlă cu apă fierbinte în timp ce vă uitați la televizor. „O baie sau un duș face același lucru [ca încălzirea picioarelor cu o sticlă de apă fierbinte], dar dacă nu ai timp pentru asta, este destul de util și trucul cu sticla. Ceea ce face asta este că îți va crește ușor temperatura. Și apoi, pe măsură ce transpirați puțin, temperatura va scădea. Este ca și cum ai spune corpului tău că ești gata de somn și asta ajută la procesul de relaxare.”


Accesează: