Evenimentul ZileiVremeaANM anunță un val de căldură după ce scăpăm de ploi şi furtuni. Care vor fi zonele afectate de caniculă

ANM anunță un val de căldură după ce scăpăm de ploi şi furtuni. Care vor fi zonele afectate de caniculă

ANM anunță un val de căldură după ce scăpăm de ploi şi furtuni. Care vor fi zonele afectate de caniculă
Dacă joi temperaturile au mai scăzut şi nu depășesc 30 de grade Celsius, meteorologii anunță că nu vom scăpa prea ieftin deoarece vom avea parte de furtuni în această după-amiază. Iar de vineri, 24 iunie, în sudul şi vestul ţării se întoarce canicula, avertizează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a prognozat pentru joi o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate şi manifestări specifice instabilității atmosferice cu averse şi descărcări electrice în regiunile sud-vestice şi izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în sudul şi centrul teritoriului.

După furtuni şi ploi abundente, cel mai cald va fi în Oltenia, vestul Munteniei, vestul extrem al Banatului cu +3 grade abateri peste normele climatologice lunare, în timp ce în restul Munteniei, Moldovei, Banatului și Crișanei vom avea un regim termic cu până la +1.5 grade peste normalul perioadei. În Dobrogea, Transilvania, Maramureș, zonele montane vom avea un regim termic destul de apropiat de normal, cu doar +0.5 spre 1 grad abateri.

Prognoza meteo pentru vineri, 24 iunie 2022

ANM anunţă pentru vineri, 24 iunie, o vreme călduroasă în vestul şi sudul ţării, iar în rest se va menţine apropiată de normalul termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei în regiunile estice, sud-estice şi la munte unde pe arii restrânse vor fi averse, pe alocuri însoţite de descărcări electrice, iar în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat, cu o probabilitate mai mare în centru şi în sud-vest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 30 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 10 şi 19 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni până spre 7 grade Celsius.

În Capitală, vremea se va menţine normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 25 iunie 2022

Sâmbătă, 25 iunie, vremea se va încălzi şi va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Dobrogea şi la munte unde vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 25 grade Celsius pe litoral şi 34 grade Celsius în vestul şi sudul teritoriului. Minimele vor fi cuprinse în general între 10 şi 18 grade Celsius.

În Capitală vremea va deveni mai călduroasă la orele prânzului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Conform meteorologilor, temperatura maximă se va situa în jurul a 32 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17 grade Celsius.

Regimul de precipitații rămâne deficitar pentru restul lunii iunie

Regimul de precipitații rămâne deficitar chiar dacă, mai ales în ultima decadă a luni, în sudul și estul țării vor fi mai multe ploi.

Cantitățile de precipitații așteptate să cadă pe regiuni sunt: vestul extrem al Banatului, în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea unde vor fi cantități de apă între 30 şi 40 de l/mp, izolat spre 50 de l/mp.

În nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana şi zonele montane  vor fi între 60 – 70 de l/mp, izolat chiar şi 100 de l/mp, mai ales în nordul Orientalilor, potrivit prognozemeteo.ro.


Accesează: