Actele necesare la RAR sunt pentru vehiculele care sunt sau au mai fost înmatriculate în România, iar prin acest document se demonstrează că își menţin principalele elemente de identificare şi caracteristicile constructive ale vehiculului, în aceeaşi configuraţie ca în momentul omologării.

Cu acest certificat şi cel al inspecţiei tehnice în termen de valabilitate, vehiculul se poate prezenta la autoritatea care efectuează înmatricularea.

Actele necesare la RAR pentru a înmatricula o mașină sunt foarte importante. Fără ele nu vei putea să folosești mașina pe care ai cumpărat-o.

Care este cursul normal atunci când îți cumperi o mașină?

Atunci când vrei să achiziționezi o mașină, fie nouă sau second hand, prima căutare pe internet este, inevitabil, acte înmatriculare auto. Iar primul pas este sa treci pe la Serviciul de Înmatriculari. Practic, așa se stabileste cine este proprietarul de drept al mașinii.

Dosarul auto include o serie de documente obligatorii fără de care nu se poate face înmatricularea auto, cum ar fi asigurarea RCA, spre exemplu. Imediat ce ai achiziționat o mașină din străinătate, îți recomandăm să faci o programare la Registrul Auto Roman (n.red. RAR).

 

Actele necesare eliberării certificatului de autenticitate

 

– Cerere activitate R.A.R. Aceasta se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere, şi va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R.

– Actul de identitate al solicitantului

– Cartea de identitate a vehiculului

– Dovada ITP în termen de valabilitate

Documentul acesta se obţine de la orice reprezentantă R.A.R. şi este valabil pentru o singură înmatriculare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data eliberării sale.

Menţionăm că pentru activitatea de certificare a autenticităţii este necesară obţinerea în prealabil a unei programări care se face în baza datelor existente în documentele menţionate mai sus.

 

Te-ar putea interesa și: