David Popovici, un nou record. Aur pentru ștafeta masculină a României de 4x100 m liber, la Lima

David Popovici, un nou record. Aur pentru ștafeta masculină a României de 4x100 m liber, la Lima Sursa foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

Ștafeta masculină a României de 4x100 m liber a cucerit medalia de aur, la Campionatele Mondiale de Înot pentru Juniori, de la Lima.

Multiplul campion român David Popovici a stabilit, la Lima, un nou record al competiției, iar alături de colegii săi Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu, a încheiat cursa de 4x100 metri liber cu timpul de 3:18.84.

Podiumul a fost completat de Franța, cu 3:20.29 - argint, și de Lituania cu un timp de 3:20.41 - bronz.

Un nou record al competiției la 100 m, stabilit de David Popovici

„România este CAMPIOANĂ MONDIALĂ în proba de ștafetă 4x100 m liber masculin! Iar David Popovici a stabilit un nou record al competiției la 100 m!”, a scris Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Extraordinară performanță pentru natația românească la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. România a cucerit medalia de AUR în finala probei de ștafetă 4x100 m liber masculin!

În componența, David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu, ștafeta României a condus finala de la un capăt la altul și a cucerit medalia de AUR cu timpul de 3:18.84 min.

Totodată, cu timpul său din prima sută de metri, de 47.07 s, David Popovici a stabilit un nou record al competiției!!!”, a mai scris Federația.

Alte rezultate bune obținute de România la Lima

Prima medalie a României la Campionatele Mondiale de la Lima a fost adusă de Vlad Stancu: argint în proba de 400 m liber.

De asemenea, Aissia Claudia Prisecariu, cu 1:02.59 - al patrulea timp din semifinale, şi Rebecca Aimee Diaconescu, cu 1:02.64 - a cincea performanță în competiție, s-au calificat în finala probei de 100 m spate. Cursa pentru medalii va avea loc joi, de la ora 03:23, ora României.

Cum poți urmări probele de la Campionatele Mondiale de Înot pentru Juniori

Programul complet și rezultatele LIVE ale competiției de la Lima pot fi văzute accesând link-ul următor: https://www.fina.org/.../8th-fina-world.../schedule... De asemenea, competiția poate fi văzută LIVE accesând link-ul de mai jos: https://aquatics.eurovisionsports.tv/main