Ce spun americanii despre David Popovici: Legenda înotului participă la un concurs fără rivali

Ce spun americanii despre David Popovici: Legenda înotului participă la un concurs fără rivali Sursa: Facebook/ David Popovici

Un jurnalist american a explicat de ce David Popovici a insistat să meargă în Peru pentru o competiție de juniori. John Lohn, redactor-șef din SUA, consideră că faimosul sportiv a ales să participe la un concurs dintr-o țară îndepărtată pentru a analiza cum face față diferenței de fus orar.

Mondialele de juniori de la Lima (30 august - 4 septembrie) sunt ocolite de mulți sportivi, dar David Popovici, a ales să bată drumul până în Peru pentru o competiție de juniori. Analiștii se întreabă de ce legenda înotului a vrut să participe la un concurs în care nu are rivali.

John Lohn, redactor-șef al site-ului american, swimmingworldmagazine.com, a declarat că David Popovici are un motiv foarte bine întemeiat.

Întrecerea de la Lima va marca finalul carierei lui în concursurile rezervate juniorilor. Apoi, înotătorul român chiar a ținut să participe la aceste Mondiale pentru a-și testa capacitatea fizică, după o vară foarte încărcată pentru el. Cu toate astea, adevăratul motiv pentru care cel mai bun sportiv participă la acest concurs este distanța.

Ne puteți urmări și pe Google News

De ce merge David Popovici în Peru

Jurnalistul consideră că Popovici vrea să vadă cum se va comporta într-o competiție în care participarea sa va fi precedată de o adaptare solicitantă la un alt fus orar. Pentru că, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021, acest aspect l-a afectat. Aceste diferențe nu sunt pe placul sportivilor de performanță, dar înotătorul încearcă să își depășească limitele.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

„Când am fost la Tokyo, această diferență de fus orar m-a afectat puțin. Am avut nevoie de câteva zile de adaptare, iar acum acest proces poate fi și mai dificil. Sunt curios cum voi reacționa. În cel mai rău caz, voi fi mai obosit în timpul curselor, dar, una peste alta, nu există probleme pentru care să nu putem găsi soluții“, a spus David, comentând participarea sa, la Lima 2022.

Programul lui David Popovici la Lima 2022

4 X 100 metri liber ștafetă

*Calificări – astăzi, ora 19.46

*Finală – noaptea de marți spre miercuri, ora 03.21

200 de metri liber

*Calificări – mâine, ora 19.06

*Finală – noaptea de miercuri spre joi, ora 02.17

100 de metri liber

*Calificări – sâmbătă, ora 17.30

*Semifinale – noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 02.25

*Finală – noaptea de duminică spre luni, ora 02.02

*Orele trecute în program sunt ale României.

*Cursele lui David vor fi pe voyo.ro

Parcursul lui Popovici din această vară

Mondialele de la Budapesta

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

Europenele de juniori de la Otopeni

*Aur la 50 de metri liber

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber

*Aur la ştafetă 4x100 de metri liber masculin

*Argint la ştafetă 4x100 de metri mixt

Europenele de seniori de la Roma

*Aur la 100 de metri liber

*Aur la 200 de metri liber, potrivit Adevărul.