Evenimentul Zilei > Sport > Campionatele Europene de Natație de la Roma. La ce oră va concura David Popovici în finala de 200 m liber
Campionatele Europene de Natație de la Roma. La ce oră va concura David Popovici în finala de 200 m liber

Campionatele Europene de Natație de la Roma. La ce oră va concura David Popovici în finala de 200 m liber

Înotătorul român David Popovici s-a calificat, duminică, în finala probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, după ce a obţinut cel mai bun timp din semifinale. David Popovici deține recordurile european şi mondial de juniori la această probă, din iunie, când a participat la Mondialele de seniori de la Budapesta.

Reamintim că David Popovici a concurat duminică dimineață în serii la 200 de metri liber și la ștafeta de 4×100 m liber. Duminică seara s-a calificat în finala la 200 m liber cu cel mai bun timp din competiţie.

Popovici, campionul mondial la 200 m liber, a fost înregistrat cu timpul de 1 min 44 sec 91/100. În seriile de duminică dimineaţa, Popovici a obţinut al doilea timp, 1 min 46 sec 87/100, cel mai rapid fiind maghiarul Kristof Milak, în 1 min 46 sec 26/100.

Finala va fi transmisă luni, de la ora 19.06

Finala la 200 m liber va avea loc luni, de la ora 19:06 (ora României).

46 de secunde și 86 de sutimi i-au trebuit lui David Popovici că să aducă României prima medalie de aur la Campionatele Europene de Natație de la Roma.

„Puștiul care înoată repede” și-a bătut propriul record din calificarea în finala de 100 m liber și a atins un nou nivel în natația mondială la seniori.

David Popovici: „Sunt fericit! Sunt foarte bucuros că am reușit să fac asta și mai ales că am reușit să o fac în acest bazin. Și e un sentiment frumos să știi că ești cel mai rapid om pe această distanță”.

Pe 15 septembrie, David Popovici își aniversează majoratul. Înainte însă, va participa la ultima competiție dedicată juniorilor: Campionatele Mondiale de la Lima, Peru, care se vor desfășura în perioada 31 august-4 septembrie.

Dorința lui David Popovici s-a împlinit la Roma

Într-un interviu pentru BBC, David Popovici spunea că pentru el ar fi ceva extraordinar dacă ar reuși să doboare recordul stabilit chiar de el la Roma și să fie mai rapid cu o secundă.

„Am vrut să merg cât de tare pot şi asta am făcut. O fantezie acum ar putea fi să ajung sub 46 de secunde. Adam Peaty este un pionier în termeni de obiective fixate şi atinse. Multe au părut SF, dar nu şi pentru el.

Am avut emoţii, bineînţeles, dar am ştiut că băieţii sunt mai speriaţi de mine decât sunt eu de ei. Înotul nu e foarte popular la noi în ţară, dar cred că de acum va deveni mult mai interesant de privit pentru români”, a declarat David Popovici, potrivit digisport.ro.