Evenimentul Zilei > Sport > David Popovici s-a calificat, cu cel mai bun timp, în finala probei de 200 m liber la Campionatele Europene
David Popovici s-a calificat, cu cel mai bun timp, în finala probei de 200 m liber la Campionatele Europene

David Popovici s-a calificat, cu cel mai bun timp, în finala probei de 200 m liber la Campionatele Europene

David Popovici s-a calificat, duminică, în finala probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. Cu o zi înainte, românul a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber.

UPDATE David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma, după ce a obţinut cel mai bun timp din semifinale. Finala va avea loc luni, de la ora 19:06, ora României.

David Popovici deţine recordul european, dar și pe cel mondial de juniori în această probă, ultima performanță fiind realizată în luna iunie, la Campionatele Mondialele de la Budapesta, potrivit Agerpres.

Popovici, campionul mondial la 200 m liber, a fost înregistrat cu al doilea timp din serii, 1 min 46 sec 87/100, cel mai rapid fiind maghiarul Kristof Milak, în 1 min 46 sec 26/100.

David Popovici, care deţine recordurile european şi mondial de juniori (1:43.21), din iunie, de la Mondialele de seniori de la Budapesta, va evolua în semifinale tot duminică, la 19:11 (ora României), notează Agerpres.

Programul sportivilor români din ziua a patra, sesiunea de dimineață, este următorul:

10:00 – 200 m liber – David Popovici;
10:23 – 100 m fluture – Alexandra Victorița Bogdăneci;
10:35 – 50 m spate – Andrei Mircea Anghel;
11:02 – ștafetă 4×100 m liber – România (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, George-Alexandru Stoica-Constantin, Mihai Gergely).

David Popovici, aur la 100 de metri liber. „A fost euforia făcându-și efectul”

Fenomenul David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, cu un nou record mondial, 46 sec 86/100.

Întrebat la ce s-a gândit imediat după cursa din bazin, sportivul a explicat: „La final m-am asigurat că văd bine tabela. Nu am fost extraordinar de surprins. Știam că sunt suficient de rapid. Dar m-am bucurat foarte tare. A fost euforia făcându-și efectul. Cred că am făcut mai mult ca o gorilă la final, a fost un instinct animalic. Cine știe ce mi-a venit…”.

David Popovici a recunoscut că îi este rău după fiecare competiție, însă nu ezită să se gândească la „petrecerea” de după succes.

După orice cursă mi-e puțin rău, dar tuturor le e. A fost o cursă ca la carte, cum mi-am dorit. O să mă bucur, sărbătorim puțin, dar nu prea tare. Urmează și alte probe. Vor fi zile pline!”, a mai spus David Popovici în timpul Campionatelor Mondiale de la Toronto 2022.

Maghiarul Kristof Milak a câştigat argintul, în 47 sec 47/100, iar bronzul a revenit italianului Alessandro Miressi, în 47 sec 63/100.