„Da, pot să confirm că ieri a avut loc o discuție telefonică pentru a discuta cele două proiecte de OUG. Ambele părți au convenit să continue discuțiile la nivel ethnic”, a declarat Schinas la Bruxelles.

Viorica Dăncilă i-a promis joi prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, că Guvernul nu o să adopte Ordonanța de urgență pentru modificarea codurilor penale cerută de PSD, scrie G4media.

„Cei doi oficiali au avut joi o teleconferință în care Dăncilă și Timmermans au convenit ca echipele de experți ale guvernului și Comisiei Europene să continue lucrul pentru găsirea soluțiilor la îngrijorările exprimate de partenerii externi, au declarat surse guvernamentale” mai supune sursa citată.

În această săptămână, experții de la Bruxelles și cei din Roânia s-au întâlnit pentru a discuta proiectul de OUG pentru modificarea Codurilor penale. Experții Comisiei Europene nu și-au dat acordul din punct de vedere tehnic pentru adoptarea modificărilor.

Proiectul de OUG ar modifica radical codurile penale în beneficiul condamnaților și inculpaților. Unul dintre marii beneficiari ar fi Liviu Dragnea, care ar scăpa de toate dosarele penale. Modificările Codurilor Penal și de Procedură Penală vor reduce pedepse, termene de prescripție, vor extinde perioada de contestație în anulare, vor dezincrimina anumite fapte și vor deschide calea rejudecării unor dosare