Dana Budeanu prezintă topul primilor cinci „fătălăi” din politica românească.

Cunoscută pentru ieșirile sale extrem de virulente și pentru limbajul colorat, designerul Dana Budeanu a realizat un top al „fătălăilor” din politica românească. Este vorba despre acei politicieni – bărbați, care, în opinia sa, au fost crescuți ca niște fete și se comportă tot astfel.

De-a lungul vremii, Dana Budeanu a stârnit numeroase controverse, prin comentariile sale cu privire la vedete sau politicieni români. De altfel, acest lucru i-a adus notorietate și numeroase aprecieri.

Invitată în emisiunea „Marius Tucă Show”, Dana Budeanu i-a indicat pe primii cinci „fătălăi” din politica autohtonă. Pe primul loc, conform clasamentului pe care l-a întocmit, s-ar situa Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Pentru locul secund s-ar califica Claudiu Năsui, ministrul Economiei, iar pe locul trei Cătălin Drulă de la Transporturi.

Ultimele două locuri ar fi ocupate, conform Danei Budeanu, de europarlamentarul Dacian Cioloș și de primarul general, Nicușor Dan.

Cum a ajuns Dana Budeanu la fătălăi

Designer-ul Dana Budeanu a dezvăluit şi originea termenului „fătălău” pe care îl foloseşte în emisiunile sale, de pe YouTube. Potrivit spuselor sale, a preluat acest termen de la poetul Tudor Arghezi.

Dana Budeanu a spus, însă, că îl folosea și în discuțiile din familie, cu mama sa. Cu acest apelativ, „fătălăi” îi descria bărbații cu trăsături și comportament de fete.

„Am auzit-o în casă, când vorbeam despre băieții ăștia care nu prea mai sunt băieți. Care sunt crescuți ca fetele”, a explicat Dana Budeanu.

Într-una dintre emisiunile sale mai vechi, Dana Budeanu enumera pe „fătălăii” care se dau bărbați. Aceștia ar fi fost „toţi băieţeii, pensaţii, toţi marţafoii, toţi mafioţii, toţi efeminaţii, bărbaţii fără barbă”.

Iar categoria fătălăilor se tot lărgește. În limbajul său colorat, Dana Budeanu i-a introdus aici, la un moment dat, inclusiv pe bărbații care se plimbă cu măști sanitare pe față pe stradă, în aer liber.