Evenimentul Zilei > Sport > Dan Petrescu aproape a bătut palma cu noua echipă. Va încasa o mică avere
Dan Petrescu aproape a bătut palma cu noua echipă. Va încasa o mică avere

Dan Petrescu aproape a bătut palma cu noua echipă. Va încasa o mică avere

Dan Petrescu se pregătește pentru o nouă experiență în străinătate și așteaptă încă o ofertă de nerefuzat din Anglia.

Dan Petrescu nu a stat prea mult departe de fotbal, după ce s-a despărțit de CFR Cluj, în urmă cu două săptămâni. „Bursucul” și-a găsit de muncă și este foarte aproape de-a semna un contract cu formația Al Nassr Riad (Arabia Saudită). Gruparea saudită îi va plăti fostului internațional român 2 milioane de euro anual, plus prime în funcție de performanțe. Clubul a câștigat de 9 ori campionatul intern, ultima performanță de acest gen fiind bifată anul trecut. Deocamdată, el a plecat spre Emiratele Arabe Unite.

„Plec în Dubai pentru că acolo e familia. Ne întâlnim pentru Crăciun și Revelion. Au sunat foarte mulți impresari, dar au fost doar discuții. Aș vrea să mă gândesc după Anul Nou la ce voi face. Trebuie să fie o ofertă bună, de care să fiu mulțumit, și echipa să aibă ambiții. Să vedem unde voi merge și după aceea vom vedea pe cine transfer. Sunt foarte mulți jucători buni care m-ar interesa, nu doar de la CFR Cluj.

Nu poți aștepta echipa pe care o vrei și să vină în câteva zile. Poate veni și peste un an. Dar și o echipă din România ar fi o opțiune. M-am simțit foarte bine în România, mai ales că am câștigat”, a declarat Dan Petrescu înainte de-a se îmbarca în avionul spre Dubai.

Nu a depășit nivelul fotbalului fără mari pretenții

În continuare, Petrescu așteaptă pentru a-și îndeplini marele vis profesional: un contract la o echipă din Anglia. Acesta a fost țelul său, în 2003, atunci când a debutat în antrenorat, la Sportul Studențesc. Însă, deși a câștigat de patru ori Liga I, cu Unirea Urziceni (2009) și CFR Cluj (2018, 2019 și 2020), a trecut pe la Kuban Krasnodar sau Dinamo Moscova, românul nu a convins niciun club englez să-i ofere un contract pe care să-l accepte. În condițiile în care el și-a construit un nume în Premier League, în perioada în care făcea furori la Chelsea.

Modul în care se manifestă tehnicianul în timpul partidelor, atunci când duce veșnice războaie cu arbitrii, discursurile fataliste avute în public și faptul că nu a lucrat la o grupare din Vest, au făcut ca Petrescu să se învârtă într-o zonă a fotbalului unde doar a câștigat bani. El a mai lucrat în Polonia, la Wisla Cracovia, în Qatar, la Al-Arabi sau în China, la Jiangsu Suning și Guizhou Hengfeng.