Dan Petrescu este favorit să preia banca tehnică a lui Celtic, echipă din Scoţia cu care s-a confruntat deja de două ori în ultimii ani. Pe Celtic Park este dorit pentru a-l înlocui pe actualul tehnician, Neal Lennon.

Patronul clujenilor, Nelu Varga, a confirmat despărţirea de „Bursuc” care este aproape de a i se îndeplini visul de a antrena în Regatul Unit fiind aproape de a fi următorul antrenor al lui Celtic, conform presei din Scoţia.

„Sursele mele din România şi din Glasgow mi-au spus că Dan Petrescu e următorul antrenor al lui Celtic!”, se arată pe Twitter.

În urmă cu câteva săptămâni, s-a scris mult despre o posibilă plecare a lui Dan Petrescu la Al Nassr, în Arabia Saudită. Antrenorul urma să încaseze un salariu fabulos pentru doi ani de contract în zona Golfului.

Dan Petrescu a învins-o de două ori pe Celtic în ultimii ani, cu CFR Cluj, iar acum îi va lua, se pare, locul lui Neal Lennon. CFR Cluj şi Celtic s-au întâlnit în preliminariile Ligii Campionilor de anul trecut, când clujenii au trecut de scoţieni cu scorul general de 5-4, după o victorie nebună pe Celtic Park. A doua întâlnire a avut loc în grupele Europa League, când CFR a câştigat în Gruia cu 2-0 şi şi-a asigurat atunci calificarea în primăvara europeană.

Cine vine pe banca CFR-ului

Patronul din Gruia îl vrea la echipă pe Adrian Mutu (41 de ani), însă e greu de crezut că selecţionerul naţionalei de tineret va lăsa postul de la FRF pentru a veni să antreneze CFR Cluj în condiţiile în care a calificat tricolorii U21 la EURO 2021 şi va merge la Olimpiadă.

Cu „SuperDan” la cârmă, CFR a câştigat trei titluri de campioană la rând, performanţă pe care n-o mai realizase cu niciun antrenor în istoria sa, şi a obţinut două calificări la rând în grupele Europa League. Mai mult, anul trecut, CFR a ajuns până în 16-imile de finală ale Europa League, unde a fost eliminată – fără să piardă -, de cea care avea să câştige trofeul, FC Sevilla, scrie telekomsport.ro.

Dan Petrescu în întreaga carieră de antrenor a câștigat 7 trofee iar în CV său se regăsesc 13 echipe.
Contractul lui său cu CFR expira în 2022.