Evenimentul Zilei > Sport > Pe cine poate antrena Dan Petrescu. Ofertă bombă după plecarea de la CFR Cluj
Pe cine poate antrena Dan Petrescu. Ofertă bombă după plecarea de la CFR Cluj

Pe cine poate antrena Dan Petrescu. Ofertă bombă după plecarea de la CFR Cluj

Dat afară pe ușa din spate de la CFR Cluj, Dan Petrescu (52 de ani), după încă o înfrângere, 0-1 cu Poli Iaşi în Cupa României, „Bursucul” nu duce lipsă de oferte.

Dan Petrescu este favorit să preia banca tehnică a lui Celtic, echipă din Scoţia cu care s-a confruntat deja de două ori în ultimii ani. Pe Celtic Park este dorit pentru a-l înlocui pe actualul tehnician, Neal Lennon.

Patronul clujenilor, Nelu Varga, a confirmat despărţirea de „Bursuc” care este aproape de a i se îndeplini visul de a antrena în Regatul Unit fiind aproape de a fi următorul antrenor al lui Celtic, conform presei din Scoţia.

„Sursele mele din România şi din Glasgow mi-au spus că Dan Petrescu e următorul antrenor al lui Celtic!”, se arată pe Twitter.

În urmă cu câteva săptămâni, s-a scris mult despre o posibilă plecare a lui Dan Petrescu la Al Nassr, în Arabia Saudită. Antrenorul urma să încaseze un salariu fabulos pentru doi ani de contract în zona Golfului.

Dan Petrescu a învins-o de două ori pe Celtic în ultimii ani, cu CFR Cluj, iar acum îi va lua, se pare, locul lui Neal Lennon. CFR Cluj şi Celtic s-au întâlnit în preliminariile Ligii Campionilor de anul trecut, când clujenii au trecut de scoţieni cu scorul general de 5-4, după o victorie nebună pe Celtic Park. A doua întâlnire a avut loc în grupele Europa League, când CFR a câştigat în Gruia cu 2-0 şi şi-a asigurat atunci calificarea în primăvara europeană.

Cine vine pe banca CFR-ului

Patronul din Gruia îl vrea la echipă pe Adrian Mutu (41 de ani), însă e greu de crezut că selecţionerul naţionalei de tineret va lăsa postul de la FRF pentru a veni să antreneze CFR Cluj în condiţiile în care a calificat tricolorii U21 la EURO 2021 şi va merge la Olimpiadă.

Cu „SuperDan” la cârmă, CFR a câştigat trei titluri de campioană la rând, performanţă pe care n-o mai realizase cu niciun antrenor în istoria sa, şi a obţinut două calificări la rând în grupele Europa League. Mai mult, anul trecut, CFR a ajuns până în 16-imile de finală ale Europa League, unde a fost eliminată – fără să piardă -, de cea care avea să câştige trofeul, FC Sevilla, scrie telekomsport.ro.

Dan Petrescu în întreaga carieră de antrenor a câștigat 7 trofee iar în CV său se regăsesc 13 echipe.
Contractul lui său cu CFR expira în 2022.