Evenimentul Zilei > Politica > Dan Barna țintește o funcție înaltă. „Contracandidatul” este chiar Orban
Dan Barna țintește o funcție înaltă. „Contracandidatul” este chiar Orban

Dan Barna țintește o funcție înaltă. „Contracandidatul” este chiar Orban

Se anunță un nou război între Dan Barna, președintele UDMR, Kelemen Hunor, și Ludovic Orban, liderul PNL? Cei doi își doresc aceeași poziție înaltă în Parlament. De ce parte se poziționează Hunor.

USR vrea postul de președinte al Camerei Deputaților pentru Dan Barna, iar în caz că acesta va fi ocupat de Ludovic Orban, Barna ar urma să fie vicepremier în Guvernul Cîțu. Mai mult decât atât, USR și-ar dori câte un secretar de stat în fiecare minister.

Miercuri, cei din USR au avut două ședințe consecutive, în care s-au purtat primele discuții cu privire la propunerile cu care vor merge în fața celor de la Partidul Național Liberal.

UDMR îl susține pe Cîțu!

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că partidul său îi poate acorda toată susținerea lui Florin Cîțu dacă va prelua funcția de premier al României.

„Am fost chemați de domnul președinte la Cotroceni. Eu prefer un guvern politic cu un premier politic. Nu avem nimic împotriva unui militar, dar nu în fruntea guvernului.

Noi l-am fi votat pe domnul Cîţu şi în martie, dar s-a retras în ultima clipă. Eu am spus şi atunci că va fi votat, deci nu era nicio problemă pentru noi să-l votăm.

Am văzut cum a gestionat problemele de la Finanţe în această perioadă, pentru noi a fost una dintre puţinele surprize plăcute”, a anunțat Kelemen Hunor.

Ședință la prima oră a dimineții, la Cotroceni

Florin Cîțu, propunerea pentru funcția de premier al României, a fost convocat de către Iohannis  la Cotroceni miercuri dimineață, la o ședință la care au participat Ludovic Orban, liderul PNL,  Dan Barna, co-președintele USR PLUS, Kelemen Hunor, liderul UDMR, și Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS.

Întâlnirea  a avut  loc chiar înainte de plecarea președintelui Klaus Iohannis la Consiliul European, la Bruxelles.

Sedința de la Cotroceni s-a încheiat în jurul orei 10.00. Surse politice spun că a fost o discuție despre formarea noului Guvern, urmând ca zilele următoare liderii formațiunilor să se întâlnească pentru a stabili exact cum se vor împărți ministerele, scrie Antena3.