Evenimentul Zilei > Justitie > Dan Andronic a comentat declaraţiile lui Toader: „Greu de înţeles de ce nu desecretizează rapoartele secret de serviciu”
Dan Andronic a comentat declaraţiile lui Toader: „Greu de înţeles de ce nu desecretizează rapoartele secret de serviciu”

Dan Andronic a comentat declaraţiile lui Toader: „Greu de înţeles de ce nu desecretizează rapoartele secret de serviciu”

Jurnalistul Dan Andronic a reacţionat la puţin timp după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat cum va decurge descretizarea Arhivei SIPA.

„Ministrul Justiţiei a luat o decizie cel puţin ciudată, aceea de a desecretiza Arhiva SIPA în totalitate. Senzaţia mea este că încearcă mai curând să complice un proces de cunoaştere decât să îl faciliteze! Este greu de înţeles de ce nu desecretizează rapoartele ”secret de serviciu” din care putem vedea modul în care au fost manipulate documentele din Arhiva SIPA de diverşi politicieni şi slugile lor, decât s-o ia pe drumul anevoios al desecretizării unor documente care privesc viaţa personală şi profesională a unor magistraţi. Cred că este mult mai important să ştim cine a intrat şi a copiat documente din Arhiva SIPA în 48 de ore decât să aşteptăm un an sau doi până când vor fi finalizate toate procedurile legale. Tudorel Toader pare că vrea să joace şah în continuare, însă cam umblă la cronometru”, a declarat Dan Andronic în legătură cu ultimele reacţii ale ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la decizia desecretizării Arhivei SIPA.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că o Hotărâre de Guvern privind desecretizarea Arhivei SIPA se află pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de miercuri a Executivului.

La această decizie a autorităţilor s-a ajuns după ce jurnaliştii Evenimentului zilei au făcut mai multe dezvăluiri, în exclusivitate, în serialul „Noi suntem statul!”, despre un raport exploziv ce vizează Arhiva SIPA.