Evenimentul Zilei > Actualitate > Dacia suspendă producția la Mioveni! Ce se va întâmpla în următoarele zile
Dacia suspendă producția la Mioveni! Ce se va întâmpla în următoarele zile

Dacia suspendă producția la Mioveni! Ce se va întâmpla în următoarele zile

Dacia suspendă producția la Mioveni! Producția de maşini se oprește săptămâna viitoare, din cauza crizei de cipuri. În aceeaşi situaţie se află Peugeot și Fiat.
Dacia suspendă producția la Mioveni. Criza de cipuri oprește uzina Dacia de la Mioveni pentru o săptămână.

Producția Dacia se oprește săptămâna viitoare, din cauza crizei de cipuri și semiconductori. Peugeot și Fiat trec prin aceeași situație.

Purtătorul de cuvânt al Renault a confirmat pentru Reuters că, săptămâna viitoare, producția de mașini va fi suspendată “pentru câteva zile” la o uzină din Franța, din România și  Maroc. Dar nu a dat mai multe detalii.

Dacia suspendă producția la Mioveni! Criza microcipurilor nu a ocolit România

Vineri a fost oprită activitatea la fabrica Opel din Germania, dar și cea a uzinei Citroen, de la Zaragoza (Spania). Surse sindicale au declarat pentru Reuters că Stellantis intenționează să reducă producția. Şi la uzina din Melfi, Italia, va trimite 7.000 de angajați în concediu.
Industria auto se aşteaptă la 4 luni de producţie afectată de criza microcipurilor. Producători auto din întreaga lume au fost afectați de lipsa de cipuri care provin în principal din Asia, în special din Taiwan.

Ce se întâmplă cu producția de maşini

Anunţul îl face Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). În cazul uzinei Ford, producţia nu este afectată.

„Producţia de vehicule de la fabrica Ford Craiova nu este afectată în acest moment de lipsa semiconductorilor. Strategia Ford cu privire la acest subiect este aceea de a prioritiza producţia vehiculelor-cheie.  Folosind în mod optim volumele alocate de semiconductori. Sunt mai mulţi factori care sunt luaţi în considerare, inclusiv cererea de piaţă existentă pentru fiecare model în parte“, a declarat Ford România.

Renault, Stellantis (Fiat, Peugeot-Citroen, Opel), VW , Ford au anunţat opriri de producţi. Şi tot din cauza lipsei cipurilor.

Francezii vor opri producţia şi în Maroc, respectiv Tanger şi Casablanca. Şi în România, la Mioveni o va opri pentru câteva zile, potrivit Automotive News Europe.

„În cursul lunii februarie, Grupul Renault va adapta producţia industrială pe fondul penuriei de componente electronice provenite de la anumiţi furnizori. Astfel, activitatea de la Uzina Vehicule va fi întreruptă în zilele de 5, 8 şi 12 februarie, iar la Uzina Mecanică şi Şasiuri, parţial, în data de 8 februarie. Echipele Grupului, Supply Chain şi Achiziţii sunt mobilizate pentru a gestiona impactul generat de această criză mondială care afectează mare parte din sectorul auto“, au spus reprezentanţii din cadrul Direcţiei Comunicare Groupe Renault România.

Se mai menţionează că inclusiv uzinele Toyota Motor Corp și Volkswagen, au fost, de asemenea, afectate de lipsa semiconductori.