Arhiepiscopul a negat că cererea de demisie vine în urma unei răzbunări personale ci își dorește să arate că flagelul corupției a ajuns până la vârful instituții religioase de la Vatican, informează Reuters, citat de replicaonline.ro, după ce presa italiană a scris că cererea de demisie vine în urma blocării ascensiunii arhiepiscopului de Papa Francisc.

„Nu am avut niciodată sentimente de răzbunare și ranchiună în toți acești ani”, a declarat Vigano pentru Aldo Maria Valli, jurnalist italian de televiziune care a publicat declarațiile pe blogul său.

„Am vorbit public deorece flagelul corupției a ajuns până la cele mai înalte niveluri din ierarhia catolică”, a mai declarat acesta.

Papa Francisc le-a spus jurnalistilor aflați la bordul avionului care îi aducea din Irlanda, că nu v-a face declarații pe această tema, adăugând „citiți documentul cu atenție și judecați singuri”.

Susținătorii suveranului pontif acuză că declarația cardinalului Vigano ar fi fost pregătită cu ajutorul a doi jurnaliști, critici constanți ai Papei dar aceștia au negat acuzațiile.