Evenimentul Zilei > Politica > Cutremur pe scena politică! Cu cine ar putea fuziona PNL? Au început negocierile
Cutremur pe scena politică! Cu cine ar putea fuziona PNL? Au început negocierile

Cutremur pe scena politică! Cu cine ar putea fuziona PNL? Au început negocierile

PNL a început demersurile de fuziune cu ALDE, formațiunea fondată de Călin Popescu Tăriceanu. În paralel, liberalii spun că vor continua și discuțiile cu PMP.

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe, a anunțat, la finalul ședinței de Birou Permanent a formațiunii conduă de Florin Cîțu că vor fi demarate negocierile de fuziune cu ALDE. În acest sens, el a precizat că a fost stabilită o comisie de negociere cu reprezentanții formațiunii fondate de Călin Popescu Tăriceanu.

Deși ALDE s-a poziționat, de-a lungul vremii, în opoziție față de PNL, în alianță cu PSD, PNL este dispus să treacă peste acest lucru. Ionuț Stroe a afirmat că PNL și-a asumat rolul de „integrator al dreptei” și că a început un dialog politic cu ALDE.

„S-a stabilit componența comisiei de negociere cu ALDE, în vederea fuziunii. Noi, PNL am sumat rolul de partid integrator al dreptei. Începem demersul de dialog politic cu ALDE. Comisia va fi condusă de Dan Vîlceanu. În componență se mai află Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Toma Petcu, Hubert Thuma și Gheorghe Falcă”, a declarat Ionuț Stroe marți, la finalul BPN al PNL.

Comisia de negociere va fi condusă de secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu.

Sursa foto: EVZ

PNL anunță continuarea discuțiilor cu PMP

PNL poartă discuții pentru o eventuală fuziune și cu PMP, formațiunea condusă de Cristian Diaconescu, care s-a desprins din fostul PDL. Despre aceste negocieri, Ionuț Stroe a precizat ză există un „evident progres”

„Probabil că în curând vom avea și decizii în acest sens”, a încheiat purtătorul de cuvânt al PNL.

Declarațiile lui Ionuț Stroe sunt surprinzătoare, având în vedere că președintele PMP, Cristian Diaconecu a negat negocierile pentru fuziunea PNL și PMP. În urmă cu câteva săptămâni, Cristian Diaconescu, spunea nu se va fi nici o fuziune cu liberalii.

Sursa foto. EVZ

O acțiune disperată a PNL

Demararea procedurilor de fuziune cu ALDE și PMP, partide care nu au reușit să intre în Parlament la alegerile din 2020, pare o acțiune disperată a PNL. După cooptarea principalului adversar politic, PSD, la guvernare, PNL a pierdut foarte mult din încrederea propriilor susținători. Partidul condus de Florin Cîțu scârțîie din toate încheieturile, numeroși membri fiind nemulțumiți de noua coaliție. Cu atât mai mult cu cât PNL a pierdut rolul de prim-solist la guvernare, deși deține poziția de premier.

Cei mai vizibili miniștri sunt cei ai PSD care ocupă spațiul public, în detrimentul reprezentanților liberali.

Astfel, în perspectiva alegerilor din 2024, când este de așteptat ca partidul să piardă la scor în fața PSD, conducerea PNL încearcă să atragă, alături, orice formațiune, cât de mică, care i-ar mai putea aduce un procent sau două în plus