Evenimentul Zilei > Justitie > Cutremur în justiție! Lovitură cruntă pentru Maior și Coldea. DNA, pusă pe urmele lor
Cutremur în justiție! Lovitură cruntă pentru Maior și Coldea. DNA, pusă pe urmele lor

Cutremur în justiție! Lovitură cruntă pentru Maior și Coldea. DNA, pusă pe urmele lor

Este cutremur în justiție! DNA trebuie să reia ancheta în dosarul în care sunt vizați George Maior și Florian Coldea, foști șefi ai SRI.

Procurorii DNA trebuie să reia ancheta în dosarul care îi vizează pe Florian Coldea și George Maior, foști șefi ai SRI. Luni, Curtea de Apel București a admis o plângere formulată împotriva clasării date de DNA, în anul 2019, în dosarul ce îi vizează pe cei doi, scrie știripesurse.

CITEȘTE ȘI Încă un scandal cu diplome dubioase: Generalul SRI (r) Florian Coldea, un repetent celebru, a devenit profesor la SNSPA!

CITEȘTE ȘI Florian Coldea, ultima lovitură înainte de alegeri. Ce a pus la cale fostul șef din SRI

„Încheierea F/CP din 16.11.2020 – În baza art. 341 alin. 6 lit. b C.p.p. admite plângerea formulată de petentul Florea Daniel împotriva ordonanţei nr. 104/P/2017 din 11.12.2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari. Desfiinţează ordonanţa nr. 104/P/2017 din 11.12.2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justişie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari şi trimite cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 16.11.2020. Document: Încheiere finală camera preliminară 16.11.2020”.

CITEȘTE ȘI Exclusiv. Adevărul despre rechemarea lui George Maior din postul de ambasador al României la Washington

Cine i-a „turnat” pe Maior și Coldea

Potrivit jurnaliștilor de la Lumea Justiției, „plângerea penală depusă la DNA, în 5 decembrie 2017, de către maiorul SRI în rezervă Daniel Florea și colonelul SRI (r) Florin Gulianu, cei doi acuzând tandemul Maior-Coldea de abuz în serviciu, cu folos pentru altul”

Motivul îl reprezintă numirea și menținerea la conducerea direcțiilor județene de informații (DJI) Prahova, apoi Dâmbovița a colonelului SRI Constantin Marin, în ciuda faptului că acesta avea deja patalama de la CNSAS privind colaborarea cu Securitatea că poliție politică.