Evenimentul Zilei > Actualitate > Cursă infernală pe străzile Capitalei. Poliția a declanșat codul roșu. VIDEO
Cursă infernală pe străzile Capitalei. Poliția a declanșat codul roșu. VIDEO

Cursă infernală pe străzile Capitalei. Poliția a declanșat codul roșu. VIDEO

Urmărire ca în filme pe străzile Capitalei. Polițiștii bucureșteni au reținut un bărbat de 35 de ani în urma unei urmăriri cu mașina pe străzile Capitalei. Bărbatul care fugise de controlul poliției nu avea permis de conducere și, mai mult, era înarmat.

Cursă nebunească pe străzile Capitalei. Polițiștii bucureșteni au oprit vineri, pentru control, o mașină condusă de un bărbat, care le-a arătat cartea de identitate și le-a spus că nu are permisul de conducere la el, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei. Agenții i-au spus bărbatului să rămână în mașină pentru verificările necesare, însă „acesta nu s-a conformat și a demarat cu scopul de a se sustrage”.

Polițiștii au plecat în urmărirea fugarului și au cerut întăriri prin stație. După ce l-au prins și imobilizat, au descoperit și că era înarmat.

Înarmat și fără permis de conducere a ignorat toate regulile de circulație

Cursă nebunească pe străzile Capitalei.„Pe timpul urmăririi conducătorul auto a încălcat mai multe reguli de circulație, dar polițiștii au reușit oprirea acestuia, pe o stradă din sectorul 1. După momentul opririi, polițiștii au procedat la extragerea acestuia din autovehicul, imobilizarea și conducerea la sediul Brigăzii Rutiere. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma controlului corporal efectuat asupra sa a fost găsit un cuțit tip briceag cu lama de aproximativ 15 centimetri. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără a deține permis”, se mai arată în comunicatul poliției, potrivit Digi24.

În timpul urmăririi, șoferul SUV-ului a făcut tot posibilul să scape de echipajele poliției, plecate pe urmele sale. Pentru asta a încălcat orice regulă de circulație, mai mult, la un moment dat a sărit bordura încercând să treacă pe spațiul verde pe lângă mașinile care se aflau oprite la stop (vezi video).

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără a deține permis. Organele de cercetare penala din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reținerea bărbatului de 35 ani pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.