Suceveanul care, la sfârșitul săptămânii trecute, a lovit zece mașini parcate pe o stradă din municipiul Constanţa a fost reținut pentru 24 de ore, el având o alcoolemie de 2,04 mg/l. El nu avea permis de conducere. Potrivit unui comunicat al Poliției Județene Constanţa, în 26 februarie, în jurul orei 18.30, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe strada Lirei din municipiul Constanţa, în urma căruia zece mașini parcate au fost avariate.

Un sucevean de 48 de ani a avariat 10 autoturisme aflat în stare de ebrietate la volan și fără permis de conducere

În momentul când poliţiştii au ajuns acolo, șoferul nu mai era în zonă.  “Poliţiştii Serviciului Rutier au demarat cercetările, iar în scurt timp s-a stabilit identitatea persoanei care a condus, fiind vorba despre un bărbat, de 48 de ani, din judeţul Suceava. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma prelevării de mostre biologice a rezultat o valoare de 2,04 mg/l alcool pur în sânge”, se arată în comunicat.

De asemenea, poliţiştii rutieri au constatat că plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autovehiculului au fost retrase, iar în locul acestora au fost montate alte plăcuțe false. Investigațiile au revelat că autoturismul i-a fost încredințat de către o altă persoană, doar pentru păstrare, nu şi pentru a-l conduce.

Suceveanul este cercetat în stare de reținere

El este cercetat pentru conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare şi furt în scop de folosință.  Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În cursul zilei de duminică, 28 februarie, pe numele său a fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, iar luni urma să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.