Evenimentul Zilei > Social > Curăță sticlele de vin simplu și rapid, cu un aliment care se găsește în toate gospodăriile
Curăță sticlele de vin simplu și rapid, cu un aliment care se găsește în toate gospodăriile

Curăță sticlele de vin simplu și rapid, cu un aliment care se găsește în toate gospodăriile

Sticlele de vin golite sunt aruncate în majoritatea gospodăriilor, asta pentru că sunt greu de curățat. Reutilizarea lor pare un procedeu mult prea complicat atunci când nu cunoști trucuri care să îți ușureze munca. Există un aliment, prezent în toate bucătăriile, care te ajută să cureți sticlele de vin repede și ușor.

Gâtul mult prea strâmt al sticlelor de vin face procesul de curățare extrem de complicat. Dacă te afli printre persoanele care ar dori să reutilizeze sticlele care cândva au fost pline cu vin, încearcă cu încredere acest truc și vei vedea cât de ușor este să îndepărtezi mirosul și petele de pe ele.

Orezul este alimentul minune care te ajută în procesul de curățare a sticlelor de vin. Procesul este extrem de simplu. Golește complet sticla și clătește-o cu apă curată. Cu ajutorul unei pâlnii, pune în sticlă o mână de orez și detergent lichid pentru vase. Peste ele adaugă jumătate de pahar de apă fierbinte.

Pune dopul sticlei și apoi agită puternic pentru câteva minute. Aruncă orezul din interior apoi clătește sticla cu apă curată. Rezultatul te va surprinde cu siguranță, iar procesul nu este deloc unul complicat.

Metode pentru a spăla sticle de vin goale

Curățarea sticlelor care au fost cândva pline cu vin este acum mult mai ușoară. Nu doar trucul cu boabele de orez funcționează, ci poți apela și la bicarbonatul de sodiu. Golește complet sticla de vin, pune o lingură de bicarbonat și puțină apă fierbinte, apoi agită bine sticla. Lasă praful alb să acționeze timp de o oră, apoi clătește bine cu apă curată.

Un alt produs care se găsește în orice bucătărie și este de mare ajutor atunci când vorbim despre curățarea sticlelor de vin este oțetul alb. Proprietățile lui de curățare, dezinfectare și de eliminare a mirosului sunt cunoscute de mai toate gospodinele. El poate face minuni și atunci când vorbim despre curățarea sticlelor cu gâtul îngust. Sticla golită de vin se umple cu oțet și se lasă timp de opt ore pentru ca acesta să acționeze. Dacă folosiți acest truc, acordați o atenție mai mare clădiri sticlei pentru a elimina mirosul și gustul de oțet, potrivit cancan.ro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: