Cum se fierbe orezul corect. Secretul unei garnituri delicioase. Nu ai cum să greșești

Cum se fierbe orezul corect. Secretul unei garnituri delicioase. Nu ai cum să greșeștiOrez. Sursa foto: YouTube

Bucătarii au dezvăluit cea mai simplă modalitate de fierbe orezul. Poți să încerci în apă, în grăsime sau lapte, când se prepară deserturi. Trebuie să urmezi câțiva pași și garnitura ta este gata.

Fierberea orezului pare un lucru foarte simplu, dar multe gospodine întâmpină probleme. El se poate face în apă, în grăsime sau lapte, după bunul plac. Se pune într-o cantitate de apă rece de două ori mai mare decât cea de orez, apoi se pune la fiert, acoperit. Bucătarii au dezvăluit și cât trebuie să îl lași pe foc.

Orezul se pregătește chiar înainte de a fi consumat. Nu este bine să îl reîncălzești. Cantitatea recomandată pentru o persoană este de 50-60 g.

O metodă simplă de a fierbe orezul

Ingrediente: 125 g orez, ¼ l de apă sau supă de pui, ½ linguriță de sare(pentru două persoane)

Sursa: Nikcoa | Dreamstime.com

Preparare: se pune apă rece sau supă într-o caserolă. Se dă la foc foarte mic și se lasă la fiert 15 minute, acoperit. Se verifică dacă lichidul a fost absorbit. Dacă a mai rămas, se mai lasă pe foc câteva minte, tot acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul. Se amestecă cu o furculiță pentru ca boabele de orez să fie dezlipite, apoi se adaugă sare și piper, după gust.

Fierberea orezului în supă

Primul pas este înmuirea orezului în apă/supă, înainte de a fi gătit. Orezul poate fi mâncat cu pește, carne sau combinat în salata de orez.

Ingrediente: 185 g orez, 500 ml apă sau supă, un vârf de sare, o nucă de unt. Preparare: într-o caserolă se pune orezul la înmuiat în lichidul rece pentru 1-2 minute. Se adaugă sarea. Se pune la fiert apoi 3 minute, acoperit. Se ia de pe foc și se lasă să se umfle încă 10-15 minute, acoperit, până se înmoaie bine. Se amestecă bine cu o furculiță pentru a se dezlipi boabele de orez. Se adaugă untul și gata, potrivit Libertatea.

Ce orez să alegi

Bobul de orez este alcătuit din trei părți: germenul, tărâța și endospermul. Există orez alb și brun. Consumul de orez brun sau alb aduce multe beneficii organismului. În perioada sarcinii, acid folic din compoziția acestuia ajută la prevenirea defectelor de tub neural atunci când sunt consumate ca parte a unui plan general de alimentație sănătoasă.

Cu toate astea, orezul trebuie consumat cu moderație pentru a nu te confrunta cu probleme de sănătate.

Ne puteți urmări și pe Google News