Evenimentul Zilei > Vremea > Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Temperaturi de vară la început de octombrie
Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Temperaturi de vară la început de octombrie

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Temperaturi de vară la început de octombrie

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Începând de luni, vremea se încălzește în România și vom avea chiar și temperaturi de vară, în unele zone. Începând cu 4 octombrie temperaturile încep să scadă și vor fi apropiate de normalul acestei perioade a anului. Nu vor lipsi nici ploile.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni (26.09.2022 – 24.10.2022). În primele două săptămâni ale intervalului menționat temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, dar nu scăpăm de ploi. Săptămâna viitoare, în unele zone se vor întregistra chiar și temperaturi de 27-28 de grade.

Următoarele două săptămâni aduc tempraturi normale pentru o lună de octombrie. Acestea se vor încadra în general între 12 și 17 grade. Toamna își intră complet în drepturi. În zonele montane înalte, vremea va fi însă rece și sunt așteptate și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri.

Săptămâna 26 septembrie – 3 octombrie

Meteorologii anunță că săptămâna viitoare, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, pe întreg teritoriul României. În zonele sudice și estice vor fi chiar și temperaturi de vară.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării. Nu vor lipsi nici aversele, însoțite de descărcări eletrice.

Săptămâna 3 – 10 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 10 – 17 octombrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, în toate regiunile țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 17 – 24 octombrie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru a doua jumătate a lunii octombrie, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.