Evenimentul Zilei > Vremea > România, marcată de vreme capricioasă în următoarele patru săptămâni. Vești bulversante de la ANM
România, marcată de vreme capricioasă în următoarele patru săptămâni. Vești bulversante de la ANM

România, marcată de vreme capricioasă în următoarele patru săptămâni. Vești bulversante de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni (19.09.2022 - 17.10.2022). Vor fi temperaturi schimbătoare în toată țara.
Administrația Națională de Meteorologie, ANM, a anunțat că pentru perioada 19.09.2022 – 17.10.2022 România se va confrunta cu o vreme schimbătoare.

Săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 19-26 septembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Totuși, va fi sesizată o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile intracarpatice. Cele mai mari abateri ale temperaturii aerului vor fi în Crișana, Banat, Oltenia și în vestul Transilvaniei.

Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și sud-vestice. Totuși, în această săptămână vor fi prezente ploile abundente, în special în regiunile extracarpatice. Cele mai mari abateri a cantităților de precipitații vor fi în sudul Munteniei și parțial în jumătatea de est a Dobrogei.

Săptămâna 26 septembrie– 03 octombrie

În săptămâna 26 septembrie– 03 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval. Acest lucru se va întâmpla în cea mai mare parte a țării.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice. Zonele cele mai afectate de lipsa ploilor vor fi sudul Moldovei și nord-estul Munteniei. În restul țării, vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 3 octombrie – 10 octombrie

În săptămâna 3 – 10 octombrie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. În plus, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile nordice, adică în nordul Transilvaniei, în Maramureș, Crișana și nordul Moldovei.

Săptămâna 10 octombrie– 17 octombrie

În săptămâna 10-17 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile estice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, precizează meteorologii, informează ANM.