Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Ne așteaptă zile cu ploi și temperaturi apropiate de specificul perioadei
Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Ne așteaptă zile cu ploi și temperaturi apropiate de specificul perioadei

Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Ne așteaptă zile cu ploi și temperaturi apropiate de specificul perioadei

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni (12.09.2022 - 10.10.2022). Temperaturi mai mari vor fi doar în prima săptămâna a intervalului, acestea urmând să scadă și să fie apropiate de cele specifice perioadei. Nu scăpăm de ploi.

Potrivit ANM, pentru perioada 12.09.2022 – 10.10.2022 ne vom confrunta cu ploi abundente în majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor fi normale pentru aceste luni.

Săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022

În prima săptămână a intervalului, temperaturile vor fi în majoritatea regiunilor țării apropiate de cele normale pentru această perioadă. Valori mai mari se vor înregistra în regiunile sud-estice, precum Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Temperaturi mai scăzute se vor înregistra în regiunile nord-vestice, precum Maramureș și Crișana.

Cele mai mari abateri ale aerului, față de mediile multianuale, se vor înregistra în Crișana, Banat și în vestul Transilvaniei.

Regimul pluviometric va fi semnificativ în toate regiunile, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022

În această săptămână, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice în acest interval, pe tot teritoriul României, în special în jumătate de vest a țării. Și în această săptămână vor fi prezente ploile abundente, în special în regiunile extracarpatice.

Cele mai mari abateri ale temperaturii aerului vor fi în Crișana, Banat, Oltenia și în vestul Transilvaniei. Cele mai mari abateri a cantităților de precipitații vor fi în sudul Munteniei și partial în jumătatea de est a Dobrogei.

Săptămână 26.09.2022 – 03.10.2022

În această săptămână, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioadei, în toată țara, cel mai cald fiind în estul extrem al Dobrogei. În ceea ce privește ploile, acestea vor fi deficitare în jumătatea de est a țării, în special în Moldova, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Zonele cele mai afectate de lipsa ploilor vor fi sudul Moldovei și nord-estul Munteniei.

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile nordice, adică în nordul Transilvaniei, în Maramureș, Crișana și nordul Moldovei.