Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. Vremea se va răci semnificativ în perioada ce urmează
Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. Vremea se va răci semnificativ în perioada ce urmează

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. Vremea se va răci semnificativ în perioada ce urmează

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 12 septembrie - 25 septembrie 2022. Prin urmare, meteorologii au anunțat cum va fi vremea în majoritatea regiunilor țării și când temperaturile vor începe să scadă semnificativ.

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru intervalul 12 septembrie – 15 septembrie. În majoritatea regiunilor, vremea va fi caldă în prima parte a intervalului, urmând ca spre sfârșitul acestuia temperaturile să scadă.

Banat

În primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice în general în jurul celor specifice acestei perioade, cu o medie a maximelor de 22…24 de grade și minime de 10…12 grade.

Cel mai cald va fi în zilele de 14-16 septembrie, când temperaturile  vor  atingevmaxime în medie de 28…30 de grade și minime de 15…16 grade.

După acest interval vremea se va răci semnificativ, urmând să devină răcoroasă, cu medii ale valorilor maxime de numai 16…18 grade și minime în jurul a 6 grade.

 Totuși spre finalul celor două săptămâni de prognoză se întrevede o nouă încălzire, astfel că temperaturile maxime estimate ar putea depăși 20…22 de grade, iar cele minime vor atinge o medie de 10 grade. Ploi se vor întregistra în intervalul 15-17 septembrie, acestea având caracter temporar și pe arii restrânse.

Crișana

În primele două zile ale intervalului, temperaturile vor fi de 20…22 de grade, iar cele minime de 9…11 grade. Îm intervalul de 14 – 16 septembrie, temperaturile maxime vor fi în medie de 25…27 de grade, iar cele minime de 14…15 grade.

Răcirea vremii va fi semnificativă îndeosebi în perioada 18 – 22 septembrie, când valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 15…17 grade și minime în jurul a 6 grade.

Spre finalul celor două săptămâni de prognoză se întrevede o nouă încălzire, astfel că temperaturile maxime estimate ar putea depăși 20…22 de grade, iar cele minime vor atinge o medie de 10 grade.

Ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse și în a doua săptămână de prognoză.

Transilvania

Intervalul va debuta cu o medie regională a temperaturilor maxime de 18…19 grade și de 6…8 grade pentru cele minim. Astfel, vremea va fi răcoroasă.

 În perioada 14 – 16 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 24…25 de grade, iar cele nocturne la medii de 12…14 grade. Ulterior, răcirea vremii va fi treptată dar semnificativă, astfel că media maximelor va scădea la 14 grade, iar a celor minime la 3…4 grade.

Spre finalul intervalului se va încălzi din nou, până spre maxime termice în jurul a 20 de grade și minime de 6…8 grade. Ploi se vor înregistra între 15 şi 18 septembrie. Ploi slabe se vor semnala local și temporar și în restul intervalului.

Maramureș

În primele două zile, temperaturile maxime vor fi de 18…19 grade și de 8…10 grade pentru cele minime, caracterizând o vreme răcoroasă. Ulterior temperaturile diurne vor ajunge la medii de 22…24 de grade, iar cele nocturne în creștere semnificativă la medii de 14…16 grade.

Ulterior, vremea se va răci din nou, astfel că media maximelor va scădea la 14 grade, iar a celor minime la 4…6 grade. Apoi, spre finalul intervalului se va încălzi, până spre maxime termice în jurul 20 de grade și minime în jur de 8 grade.

Probabilitatea pentru averse, izolat însemnate cantitativ, va fi ridicată între 15 şi 18 septembrie.

Moldova

Vremea va fi rece în primele dou zile, cu o medie a maximelor de 18…19 grade și a minimelor în jurul a 10 grade, dar în perioada 14-16 septembrie vremea se va încălzi semnificativ.

Temperaturile diurne vor ajunge la medii de 26…28 de grade, iar cele nocturne la medii de 14…16 grade. Cea de-a doua săptămână va debuta tot cu o vreme răcoroasă cu medii ale maximelor ce vor scădea până spre 16 grade și minime de 6…7 grade, însă după 22 septembrie se va încălzi din nou.

Pe parcursul celor două săptămâni vor fi intervale în care local și temporar va ploua. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și cantități de apă însemnate va fi mai ridicată în 17 și 18 septembrie.

Dobrogea

În primele zile valorile termice maxime vor oscila între 21 și 24 de grade, iar minimele se vor situa în general între 13 și 16 grade.

În perioada 15 – 17 septembrie vremea va deveni caldă pentru mijlocul lunii septembrie, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge la medii de 28…30 de grade, iar cele minime vor fi în jur de 18 grade.

Ulterior, răcirea vremii va fi treptată, însă va fi resimțită puternic, astfel că în a doua săptămână de prognoză, media maximelor va fi de 18…19 grade, iar a celor minime la 10…12 grade.

Trecător va mai ploua în primele două zile ale intervalului, însă cel mai mult va ploua în zilele de 17 și 18 septembrie.

Muntenia

În primele două zile valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Media maximelor va fi în jurul de 24 de grade, iar cea a minimelor de 10…13 grade. În 15 și 16 septembrie vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, astfel că media maximelor va atinge 30…32 de grade, iar minimele vor fi în general de 15…17 grade.

Ulterior, vremea se va răci considerabil, astfel în perioada 19-22 septembrie, media regională a maximelor va scădea spre 18…20 de grade, iar a celor minime la 7…8 grade.

Spre finalul intervalului se întrevede o încălzire ușoară, până spre maxime termice în jurul a 22 de grade și minime de 10 grade.