Astfel, potrivit meteorologilor, temperaturile ridicate se vor în următoarele zile, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări doar în zonele înalte şi pe arii restrînse în restul teritoriului.

Luni

Vremea va fi predominant frumoasă, se va încălzi, iar după-amiaza, în zonele de câmpie, va fi local călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în Banat și pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul litoralului și 34 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 7 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade în Dealurile de Vest.

Vremea în București

Vremea va fi frumoasă, se va încălzi ușor, iar după-amiaza va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 15-17 grade.

Marți

Vremea va fi călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a zonelor de câmpie și de podiș, iar în regiunile vestice disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să se situeze în jurul pragului critic de 80 de unități. Cerul, mai mult senin la începutul intervalului în cea mai mare parte a țării, va avea înnorări tot mai accentuate din a doua parte a zilei, în vest, apoi și în extremitățile de nord-vest și de sud-vest ale teritoriului, unde instabilitatea atmosferică se va accentua treptat.

Mai ales noaptea vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și, izolat, cantități de apă însemnate și grindină. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare îndeosebi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral și 35 de grade, izolat, în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 9 și 19 grade.

Vremea în București

Vremea va fi predominant frumoasă, iar după-amiaza călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, iar cea minimă de 16-18 grade.

Miercuri

În regiunile vestice vremea se va răcori, cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse, descărcări electrice,intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil grindină și cantități mai importante de apă. În restul teritoriului vremea va fi predominant frumoasă, dar local călduroasă după-amiaza, cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare de apariție în zona montană.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în jumătatea de sud a țării și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni, până spre 8 grade în estul Transilvaniei.

București

Vremea va fi în continuare predominant frumoasă și călduroasă după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea ușoare intensificări ziua, iar noaptea va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, iar cea minimă de 15-17 grade.

Joi

Vremea va fi călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a zonelor de câmpie și de podiș, iar în sud și în est, pe suprafețe mici va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în zona montană. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în regiunile sudice, sud-estice, la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime în general între 11 și 21 de grade.

București

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea temporar intensificări, mai ales pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17-19 grade.

Vremea pentru vineri, sâmbătă și duminică -tendințe

Vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, mai ales în zonele de câmpie, unde local disconfortul termic se va accentua. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, la munte, în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în rest.

București

Vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, iar disconfortul termic în creștere. Condițiile de ploaie vor fi reduse.