Cazul este prezentat de portalul www.jurnalistii.ro şi se referă la un accident produs ieri, pe pârtia din judeţul Neamţ.

După ce au sunat la 112, părinţii copilului au constatat că ambulanţa întârzie, drept pentru care au ieşit cu propria maşină în întâmpinarea echipajului de urgenţă.

Micuţul a fost preluat din comuna Ceahlău şi dus iniţial la spitalul din Târgu Neamţ. Însă aici nu exista un computer tomograf.

Pacientul e trimis, tot cu ambulanţa, la spitalul din Piatra Neamţ. Aici i se face investigaţia necesară, dar se constată că are nevoie de o intervenţie chirurgicală, drept pentru care e trimis, tot cu ambulanţa, de data asta la Iaşi.

Tatăl copilul susţine, în acelaşi timp, că elicopterul SMURD a fost solicitat, însă aparatul nu a putut să intervină din cauza condiţiilor meteo şi a întunericului.

„Prima dată au zis că vine, apoi n-a mai venit. Sau prima dată, că s-au hotărât să anunţe, şi apoi nu mai ştiu exact. (…) Că nu aveau disponibil sau că la momentul la care au sunat probabil nu mai erau condiţiile climatice potrivite (…) şi ar fi fost pericol. Dar dacă sunau mai devreme poate ar fi fost condiţii climatice suficiente”, a povestit Doru Mihai Barnea, tatăl copilului, pentru Mediafax.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: