Cum se utilizează corect o strecurătoare. Mulți o folosesc în mod greșit

Cum se utilizează corect o strecurătoare. Mulți o folosesc în mod greșit Sursa: Pixabay

Strecurătoarea este un accesoriu ce nu poate lipsi din bucătăria multura dintre noi. Ea este adesea folosită pentru a strecura lichidele, având fundul cu găurele sau prevăzut cu o sită de sârmă. Însă mulți dintre noi am utilizat-o în mod greșit până acum. Iată cum e corect, de fapt.

Stecurătoarea sau sita este un accesoriu folosit zi de zi în bucătărie, fie pentru a scurge apa dintr-o mâncare, fie pentru a face sosuri. Am crede că nu există nicio regulă în utilizarea ei, însă ea trebuie folosită într-un anumit fel.

Cei mai mulți dintre noi obișnuit să utilizăm strecurătoarea la scursul apei din paste. Ca regulă general valabilă obișnuim să o punem în chiuvetă, să aruncăm pastele din recipent în ea și, după ce s-a scurs toată apa, să le punem din nou în oală.

Sursa: Pixabay

Ei bine, altul modul în care trebuie utilizată strecurătoarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se folosește corect strecurătoarea

Iată cum ar trebui să procedezi pentru a utiliza corect strecurătoarea.

Primul pas este să pui strecurătoarea în interiorul vasului de gătit sau oricărui alt recipient, de același diametru, și, ținându-le pe amândouă foarte strâns, scurge lichidul în chiuvetă sau într-un alt recipient dacă vei folosi sucul sau sosul. În acest fel, apa va trece păstrând în siguranță pastele „prinse” între oală și strecurătoare.

Nu uita că poți turna apă clocotită în canalul de scurgere, atâta timp cât nu depășește 100°C, altfel ar putea deteriora țevile. De asemenea, ține cont de faptul că trebuie să ștergi bine chiuveta pentru a preveni transformarea acesteia într-un teren propice pentru agenții patogeni, potrivit impact.ro.

Întreținerea corectă a strecurătorilor

Adesea, strecurătorile pot da multe bătăi de cap în special când vine vorba de curățarea acestora. În timp ce strecurătorile cu ochiuri mari sunt ușor de întreținut, în cele cu ochiuri mici, murdăria și resturile tind să se blocheze.

Cel mai eficient mod pentru a avea o strecurătoare curată, fără prea multe bătăi de cap, este ca imediat după folosirea ei să o pui într-un vas cu apă pentru a se înmuia. Nu aștepta ca resturile de mâncare să se întărească.

Uneori, poate fi necesar chiar ca strecurătoarea să aibă parte de o noapte întreagă de înmuiat, într-un vas în care se adaugă și detergent de vase. De asemenea, poți curăța o sită de bucătărie și cu o perie de mână sau cu o periuță de dinți, informează pestre.ro.